La gestió del temps, clau per afrontar el confinament

20/04/2020 - 15:00 h

El servei d’escolta i acompanyament per a joves Aquí t’escoltem ofereix un planificador setmanal per adaptar el dia a dia en el marc de la crisi de la covid-19

En l’actual situació d’estat d’alarma per la padèmia s’han hagut de modificar o adaptar les rutines diàries de manera que la gestió del temps, davant d’aquest moment insòlit, es fa més complicada. L’equip de psicòlogues del servei municipal Aquí t’escoltem posa a disposició un planificador setmanal per tal de contribuir a posar ordre en les tasques diàries.

______RECOMANACIONS DE GESTIÓ DEL TEMPS__________________________

  • Mireu de respectar l’horari de son. Anar a dormir i llevar-se respectant el ritme habitual pot ser útil. Recordeu que els experts recomanen descansar al voltant de 8 hores.
  • Planifiqueu les tasques de forma setmanal (estudis, feina, tasques de la llar).
  • Organitzeu també el vostre temps de lleure; aquests darrers dies és fàcil que acabeu passant més hores de les previstes davant del mòbil, limiteu en el temps l’ús de pantalles.
  • Procureu buscar activitats diferents i plantejar-vos nous objectius. Recupereu aquella afició per a la qual mai tenieu temps.
  • I recordeu la més important de totes: quedeu-vos a casa.

L’ansietat al nostre cos

L’ansietat és una resposta emocional que té l’objectiu de protegir-nos i generalment es desencadena davant d’una situació de perill. El seu propòsit és el d’activar la nostra capacitat d’esforç per tal de lluitar o fugir davant el possible estímul perillós.

Aquests dies ens veiem sotmesos a una gran quantitat d’informació respecte a la Covid-19 que pot generar en nosaltres una resposta de por, i en conseqüència, iniciar o agreujar una resposta emocional en forma d’ansietat.

L’ansietat es manifesta no només a nivell psicològic, sinó que també s’expressa en el nostre cos. Alguns dels signes de l’ansietat poden confondre’s amb els propis d’alguna malaltia física (vegeu la imatge adjunta). Per això, les psicòlogues de l’Aquí t’escoltem (ATE) recomanen que escolteu el vostre cos i davant algun d’aquests símptomes valoreu si podria ser la forma en la qual esteu expressant aquesta angoixa.

Contacte telemàtic amb l’Aquí t’escoltem

L’Aquí t’escoltem (ATE) és un servei gratuït d’escolta i acompanyament per a joves. Podeu contactar telemàticament amb els punts ATE per consultar qualsevol tema de caire emocional enviant un correu a consulta_aquitescoltem@bcn.cat o a través de les dades de contacte específiques de cada punt.