La Superilla del Poblenou guanya una menció del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà

21/06/2018 - 11:20 h

Urbanisme. El certamen reconeix les millors obres de transformació i millora dels espais públics al continent europeu

El jurat internacional del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà ha guardonat la Superilla del Poblenou amb una menció especial. Aquest certamen biennal és impulsat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

El Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà és una iniciativa biennal del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) que reconeix les millors obres de transformació i millora dels espais públics al continent europeu.

En aquesta edició, s’hi han presentat 279 obres provinents de 179 ciutats i 32 països europeus, i la Superilla del Poblenou ha estat una de les obres guardonades amb una menció.

El jurat ha valorat de la Superilla del Poblenou que es basa en la idea que “el carrer no és només una infraestructura per a la mobilitat, sinó un lloc per a la interacció social i que és possible recuperar els carrers per a la vida diària”.

A més, també s’ha destacat la controvèrsia de l’obra ha fet que, de retruc, hagin sortit a la llum importants qüestions sobre la contaminació i la invasió de l’espai públic per part dels cotxes.

L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc aquest dimecres 21 de juny al CCCB i els encarregats de recollir la menció han estat els autors i promotors de l’obra Ariadna Miquel, Rosa López i Pol Font, per part de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

La plaça Skanderbeg de Tirana, guanyadora

El guardó principal del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2018 ha recaigut en la reforma de la plaça Skanderbeg de Tirana, la capital d’Albània. El jurat ha reconegut la transformació d’aquest indret, amb una superfície de 100.000 metres quadrats, que ha convertit la plaça en un espai públic exclusiu per a vianants amb elements d’aigua i un cinturó verd format per una dotzena de jardins.