La cantada d'havaneres dona el tret de sortida a la Festa Major de la Vila Olímpica

26/06/2019 - 13:40 h

Cultura i lleure. El dissabte 5 de juliol comencen els actes festius, que animaran el barri durant tot el cap de setmana

El barri celebra l'entrada de l'estiu amb un cap de setmana ple d'activitats. El tret de sortida el donarà la tradicional cantada d'havaneres a l'Espigó de Bogatell.

El cap de setmana del 5 al 7 de juliol, la Vila Olímpica del Poblenou està de celebració. La Festa Major arriba carregada d’activitats per a totes les edats organitzades per l’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica en col·laboració del Casal de Barri de la Vila Olímpica – Can Gili Nou i l’Associació de Comerciants de la Vila Olímpica, Vilactiva, entre d’altres.

Com és habitual, el tret de sortida es farà divendres a partir de les 21 h amb la lectura del pregó a càrrec dels membres del grup teatral Icària de la Vila Olímpica, i la tradicional cantada d’havaneres a l’Espigó de Botagell amb la participació dels grups Xarxa de Barcelona, Grup Cabotatge de Lloret de Mar i Grup Barcarola de Vilassar de Mar. Una vesprada ben completa amb una sardinada i un fi de festa amb castell de focs d’artifici.

El dissabte i diumenge continuen les activitats a diversos emplaçaments: a l’avinguda Icària, al casal de barri de la Vila Olímpica – Can Gili Nou, al carrer Salvador Espriu i a l’avinguda Bogatell, entre les quals destaca la Fira Medieval de la Vila i la Gran Festa del Casal, ambdues propostes de caire molt participatiu.

Barcelona antimasclista

Recordem que ja es pot descarregar gratuïtament l’aplicació de mòbil BCN Antimasclista, amb la qual totes les persones de la ciutat poden indicar de manera anònima i confidencial on i com s’han sentit agredides o assetjades. L’objectiu és poder, entre totes, treballar per tenir millors intervencions, més prevenció i més sensibilització i aconseguir més apoderament de les dones.

Ara bé, per denunciar denunciar una agressió o un cas d’assetjament sexual, cal adreçar-se a una comissaria de Mossos d’Esquadra. A més, els serveis d’atenció municipal disposen de personal especialitzat en diferents unitats.