L'accessibilitat dels comerços del c. Rogent, sotmès a anàlisi

14/11/2019 - 23:32 h

Urbanisme. Un cop avaluada la situació actual, els futurs arquitectes de la ciutat elaboraran projectes de millora de l'accessibilitat en comerços d'aquesta via principal del Clot i del Camp de l'Arpa del Clot

Un cop avaluada la situació actual, els futurs arquitectes de la ciutat elaboraran projectes de millora de l'accessibilitat en comerços d'aquesta via principal del Clot i del Camp de l'Arpa del Clot

El Projecte CASBA (acrònim de “Comerç Accessible Sense Barreres”) és una iniciativa impulsada per les universitats d’arquitectura de la ciutat i l’Ajuntament de Barcelona que busca millorar l’accessibilitat dels comerços i la via pública dels barris de la ciutat i la sensibilització i la formació de les persones que en el futur hauran de dissenyar l’arquitectura en l’àmbit de l’accessibilitat.

Des d’aquesta perspectiva, el 29 d’octubre aquestes persones en formació, responsables en el futur de l’arquitectura de la ciutat, van realitzar un jornada de treball amb una visita guiada al barri del Clot acompanyats de persones amb diversitat funcional, on van poder detectar en primera persona les necessitats de millora de l’accessibilitat que hauran d’abordar en els seus treballs.

Després de l’anàlisi inicial, desenvoluparan les seves propostes tècniques i buscaran solucions partint dels criteris d’eficàcia i sostenibilitat que es presentaran als comerciants del barri en una jornada de cloenda al mes de febrer del 2020, conjuntament amb les anàlisis realitzades al Districte de Ciutat Vella. Des del 2013, el projecte CASBA ha contribuït a millorar l’accessibilitat en diversos barris de la ciutat, i amb aquesta nova iniciativa, els resultats incrementaran l’accessibilitat de la ciutat.

En aquesta experiència a Sant Martí hi col·laboren la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Eix Clot de comerços del barri, la Vocalia de Persones amb Discapacitat de l’Assoc. de Veïns i Veïnes de Sant Martí, persones amb diversitat funcional en relació amb el districte, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i el Districte de Sant Martí.