L’agenda d’activitats destaca la gala dels Premis Sant Martí

05/11/2019 - 12:14 h

cultura i lleure. Quatre barris del districte continuen celebrant les seves Festes Majors: el Clot, el Camp de l’Arpa del Clot, Sant Martí de Provençals i la Verneda.

Quatre barris del districte continuen celebrant les seves Festes Majors: el Clot, el Camp de l’Arpa del Clot, Sant Martí de Provençals i la Verneda.

L’acte de lliurament dels 57ns Premis Sant Martí se celebra dilluns 11 de novembre a l’IES Moisès Broggi, a partir de les 18 h. Durant la gala, hi actuarà el grup de teatre Impro Acatomba, format per membres vinculats a l’Escola d’Actors de Barcelona, situada a la Cooperativa La Formiga Martinenca.

La Festa Major del Clot i Camp de l’Arpa arriba al seu segon cap de setmana festiu amb una agenda plena d’activitats. Destaquem  el Cercaentitats de divendres 8 de novembre, la Nit de Tapes al Mercat i la Festa del Foc de dissabte. Diumenge se celebren les matinades i diades Castelleres  i la Cercavila de cultura popular, amb les actuacions del Ball de Bastons del Clot i Falcons de Barcelona.

Aquest cap de setmana, se celebra un acte destacat que el veïnat del Clot i Camp de l’Arpa comparteix amb el veïnat de Sant Martí i la Verneda, per tant, està inclòs també en el programa de la Festa Major de Sant Martí i la Verneda. Es tracta del 10è ball de Festa Major, que se celebra a la rambla Guipúscoa, entre els carrers Espronceda i Bac de Roda. Hi actuaran els grups Doble Cara, Mala Vida i The Neighbours.

Altres actes rellevants d’aquesta segona Festa Major són la Tarda Jove (divendres 8 de novembre), la 6a Mostra de Comerç de Tardor (dissabte i diumenge) que s’organitza a la rambla Guipúscoa, el Correclown – 30è Correfoc de la Verneda (dissabte 9 de novembre) i el pregó de Festa Major de diumenge, a càrrec de Núria Pascual, directora de l’Escola Bressol Esquitx.

La setmana que ve, se celebren dos cicles, un sobre tecnologia i altre destinat a gent gran.

La Smart City Week s’organitza a Barcelona de l’11 al 17 de novembre amb el lema “Ciutat en acció”. En aquesta edició, es tracten temes com la cultura, la participació ciutadana i la perspectiva de gènere a les ciutats intel·ligents. L’esdeveniment és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i té la seu al Centre d’Innovació Urbana Ca l’Alier del Poblenou.

La Setmana Gran està organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i se celebra de l’11 al 15 de novembre. Es tracta d’unes jornades dedicades a la promoció de la salut de la gent gran i les seves persones cuidadores a través d’un programa de tallers gratuïts que ajuden a tenir un envelliment actiu.

Un altre cicle destacat que comença la setmana que ve és el Vores i Ales. Està organitzat pel Centre Cívic Can Felipa – Poblenou i proposa dues setmanes de tallers, espectacles, audiovisuals i exposicions a diversos espais del barri per fer l’art proper i accessible per a tothom. La inauguració tindrà lloc el 14 de novembre amb una flashmob i una sessió de La Felipa més Utòpica.

Amb motiu del Dia Mundial per l’Eliminació de les Violències envers les dones, que se celebra el 25 de novembre, les entitats de Sant Martí organitzen diverses activitats durant el mes de novembre i començaments de desembre. Dimecres 13 de novembre, es realitza la trobada Vecina, baja tu silla per parlar dels recursos i les eines que les dones tenen al seu abast.

El Centre Cívic Besòs celebra una nova edició del cicle (In) fusión flamenca. Durant el mes de novembre, s’han programat concerts, espectacles, tallers, una exposició i un documental al voltant d’aquest gènere musical. Divendres 8, la formació Sarsalé presenta un concert que fusiona el flamenc tradicional amb visions més modernes del gènere.

En l’àmbit institucional, la setmana que ve se celebren dos Consells de Barri a Sant Martí: el Consell del Besòs i el Maresme (dimarts 12 de novembre a l’IES Rambla Prim) i el Consell del Poblenou (dijous 14 a la biblioteca Poblenou – Manuel Arranz).

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @clotfede: Cercaviles, diades castelleres i balls de rams a les Festes Majors dels barris de Sant Martí.

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.