L’agenda de Sant Martí s’acomiada del 2019 amb la cursa dels Nassos

23/12/2019 - 11:31 h

cultura i lleure. La màgia del Nadal continua omplint els carrers del nostre districte amb espectacles itinerants, tallers infantils, espectacles familiars i actes solidaris.

La màgia del Nadal continua omplint els carrers del nostre districte amb espectacles itinerants, tallers infantils, espectacles familiars i actes solidaris.

Per Cap d’Any, les persones amants dels esports poden participar en la cursa dels Nassos, una prova de 10 km que transcorre pel litoral i altres carrers de Sant Martí. Durant l’últim dia de l’any, s’organitzen dues activitats més al districte. Si t’apropes durant el matí al Mercat de Provençals, els comerciants et regalen el raïm perquè puguis començar a gaudir de l’última festa del 2019. I a la tarda, la Cooperativa Antiga Camp de l’Arpa celebra la seva tradicional festa de Cap d’Any al Casal de Barri La Llacuna, amb ball i actuacions en directe (l’entrada és lliure).

Els més petits i petites de la casa també tenen l’agenda ben plena durant aquestes festes de Nadal! Aquest cap de setmana, poden apropar-se al nou parc de les Glòries per gaudir del circ Circumloqui o de l’espectacle de màgia Xicana. També s’habilita un espai anomenat Sonarium perquè els infants de 0 a 4 anys puguin jugar amb diferents instruments.

Els Museus del Disseny i de Ciències Naturals continuen oferint tallers infantils per a nens i nenes des dels 0 fins als 14 anys: d’estampació, de construcció de fanalets, un joc tàctil de memòria… fins a un escape room! Fins al 7 de gener.

Aquest cap de setmana, la màgia del Nadal s’apodera dels carrers del Poblenou i de la Vila Olímpica amb dos espectacles itinerants. Divendres 27 de desembre, a partir de les 18 h, dues comerciants visiten diverses botigues del barri per fer màgia de proximitat amb elements de cada comerç. I dissabte 28 a partir de les 11 h, uns malabaristes recorren els comerços de la Vila Olímpica per fer jocs de circ, amb elements nadalencs i estris de les botigues.

Entre els espectacles familiars, tampoc falten Els Pastorets, que aquest cap de setmana es representen a l’Orfeó Martinenc, a La Formiga Martinenca i al Centre Moral i Cultural del Poblenou.

L’agenda de Sant Martí té un espai reservat per a la solidaritat. La Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa organitza una campanya de recollida de joguines noves i regals per a la gent gran, fins al 4 de gener. Per la seva banda, la cooperativa Biciclot realitza el 2 de gener una pedalada al Poblenou per portar regals i donacions a diferents entitats del barri.

I perquè sabem que, a més de la festa de Cap d’Any, també pensem en la visita que ens faran els Reis d’Orient a principis del mes de gener, l’ACR Carrers del Poblenou vol presentar-nos aquest dissabte 28 la carrossa de Ses Majestats amb una cercavila des del Port Olímpic fins al Mercat del Poblenou (a partir de les 11.30 h).

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @daveshotss: ens preparem per córrer la cursa dels Nassos?

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.