L'alcaldia es desplaça a Sant Martí

13/12/2019 - 12:40 h

Alcaldia. Els dies 12 i 13 de desembre, l'alcaldessa Ada Colau ha traslladat l'activitat institucional al Districte i ha aprofitat per visitar diverses entitats i iniciatives

Els dies 12 i 13 de desembre, l'alcaldessa Ada Colau ha visitat el Districte per celebrar celebrat la Comissió de Govern, un dels principals òrgans decisoris del govern de la ciutat, així com per visitar diverses entitats i iniciatives de Sant Martí. La iniciativa "L'Alcaldia als districtes" té com a objectiu apropar l'activitat institucional i quotidiana dels 73 barris de la ciutat i, al mateix temps, conèixer de primera mà la realitat de cadascun d'aquests.

L’experiència de“L’Alcaldia als districtes” respon a una de les demandes expressades per veïnes i veïns durant l’activitat de l’alcaldessa als barris: facilitar canals per apropar l’activitat institucional que du a terme l’alcaldia a Sant Jaume.

Amb aquesta proposta s’amplia, a més, l’aposta d’una administració de proximitat, que es va començar a forjar amb les “Trobades amb l’alcaldessa”, una iniciativa que es va posar en marxa durant el mandat passat i en què van participar centenars de veïns i veïnes, que hi van poder aportar idees i propostes per millorar el seu entorn.

L’alcaldia a Sant Martí

L’activitat institucional de l’Ajuntament de Barcelona s’ha traslladat durant dos dies a Sant Martí, els dies 12 i 13 de desembre:

Primer dia

La Comissió de Govern, que es reuneix cada dijous i està integrada pel conjunt de tinents i tinentes d’alcaldia, i regidors i regidores del Govern, s’ha celebrat a la Seu del Districte aquest dijous al matí a la Seu del Districte de Sant Martí.

Després de la Comissió, l’alcaldessa Ada Colau ha inaugurat el nou centre d’inserció laboral de la Fundació Formació i Treball ubicat al carrer de Bolívia, 171-179. Als parlaments, Colau ha destacat que la fundació “fa un treball imprescindible per aconseguir la ciutat q volem, on tothom sigui ciutadà de primera i no quedi ningú enrere”. Posteriorment, l’equip ha visitat el centre acompanyat del director general, Albert Alberich, i s’ha presentat la nova revista Integra.

El recorregut per Sant Martí ha finalitzat a la Fundació Ared, que enguany celebra 25 anys treballant per la Inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió, en especial dones procedents de centres penitenciaris i serveis socials. L’equip d’alcaldia ha estat rebut per la presidenta de la fundació, la Judit Mascó, la directora general Pepa Morató i el vicepresident del Patronat, Manuel Lecha. Durant una hora l’alcaldessa ha visitat totes les instal·lacions i ha conegut tots els projectes i tallers que estan duent a terme així com li han fet arribar les necessitats de recolzament econòmic per seguir creixent. Destaquem també que la fundació ha estat premiada amb una Medalla de Bronze als Premis Sant Martí d’enguany en motiu dels 25 anys de vida.

Segon dia

El divendres, Ada Colau ha començat amb la visita a la nova seu de l’Institut Municipal d’Hisenda de Barcelona, al barri del Poblenou. El 29 de juliol passat l’IMH es va traslladar de l’edifici Vela a aquest altre del carrer de la Llacuna, 63-73, una oficina de 6.000 m2 i que compta actualment amb més personal. L’equip d’alcaldia ha fet un recorregut per les instal·lacions d’aquest nou edifici, contemplant les particularitats que el fan ser intel·ligent i sostenible.

La visita a Sant Martí per part de Colau ha finalitzat prop de l’IMH, concretament al Parc de Bombers de Llevant, on ha donat la benvinguda a una de les promocions més grans. En total són 83 els professionals que s’han incorporat al cos, i només dues d’elles són dones. En aquest sentit, l’alcaldessa ha desitjat que hi hagi més presència femenina: en total, a Bombers, només un 1,16% de les persones són dones. Ha finalitzat la visita valorant l’esforç per superar unes proves tan difícils i per voler dedicar-se a una feina tant important per la ciutat que requereix dedicació 24 hores.

A les visites, l’alcaldessa ha estat acompanyada del Regidor del Districte de Sant Martí, David Escudé, així com dels membres de l’equip de govern.

 

Més informació