Les activitats "100% estiu adolescent" i els serveis juvenils segueixen en marxa

25/07/2020 - 23:11 h

Joves i adolescents. Al llarg de l'any, i davant de qualsevol situació, els serveis de joventut i adolescència de l'Ajuntament de Barcelona plantegen activitats i propostes de tota mena per implicar joves i adolescents

Al llarg de l'any, i davant de qualsevol situació, els serveis de joventut i adolescència de l'Ajuntament de Barcelona plantegen activitats i propostes de tota mena per implicar joves i adolescents

Davant l’augment de contagis per covid-19 a Barcelona, des del 17 de juliol s’apliquen mesures especials a partir de la resolució aprovada pel Procicat, que també afecten els serveis municipals. En el cas de l’oferta d’activitats i els serveis per a joves a la ciutat:

Activitats “100% estiu adolescent”

Les noves mesures no contemplen la suspensió de les activitats gratuïtes adreçades a adolescents dins de la campanya “100% estiu”.

Sumant prop de 1.000 inscripcions des que van arrencar, aquestes activitats seguiran duent-se a terme en grups reduïts i reforçant meticulosament totes i cadascuna de les mesures de protecció i les recomanacions de les autoritats per tal d’evitar la propagació de la covid-19.

Així doncs, encara sou a temps de participar en una cinquantena d’activitats. Per exemple, podeu fer uns riures jugant a ping pong, competint en videojocs, descobrint el disseny i la impressió en 3D, o movent l’esquelet en un taller de danses urbanes:

I estigueu alerta: aviat podreu fer la vostra inscripció a masterclasses que es faran a l’agost, de bollywood, sexy style, dance hall, body percussion i K-pop!

Activitats virtuals “La joventut connectada”

Des del mes de maig, els serveis i equipaments juvenils de Barcelona han realitzat 26 sessions telemàtiques i 4 concursos per a joves en el marc d’activitats “La joventut no s’atura” i “La joventut connectada”. A la tornada de vacances, al setembre, estan previstes les següents trobades virtuals:

  • Beques d’estudis postobligatoris no universitaris 2020-2021​, amb el Consorci de l’Educació de Barcelona (15 de setembre)
  • Beques d’estudis universitaris 2020-2021, amb l’AGAUR (17 de setembre)
  • Coneixes les diferents dietes que hi ha? Escull la teva i no descuidis la salut! (29 de setembre)

Serveis juvenils en funcionament

Per una banda, el servei d’acompanyament i escolta Aquí t’escoltem continua atenent els i les joves, fins a finals de juliol amb cita prèvia. Demaneu-la prèviament per telèfon o correu electrònic! Per altra banda, els serveis infoJOVE de Barcelona centralitzaran la seva atenció des dels següents canals:

  • Tel. 662 333 350
  • Whatsapp: 697 436 097
  • C/e: infojove@bcn.cat
  • Horari: de ​dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 15 a 17 h, i els divendres de 10 a 15 h
  • A través del Facebook i el Twitter dels PIJ de Barcelona

L’equip d’informació juvenil resoldrà els vostres dubtes i, si ho requeriu, us derivarà als serveis juvenils oberts al vostre districte o us facilitarà cita amb assessoraments especialitzats per a joves en temes acadèmics, associatius, d’emprenedoria, d’habitatge, d’àmbit laboral i de mobilitat internacional.

Per tal de facilitar-vos l’accés a les dues assessories amb més demanda els darrers mesos, des de maig, teniu habilitat i encara disponible un contacte directe amb els serveis de:

Assessoria acadèmica

Assessoria laboral

Per últim, per descans del personal, el 21 de juliol tanquen totes les sales d’estudi, excepte les sales Vapor Vell (Sants-Montjuïc) i Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte (Eixample).

  • Ambdues restaran obertes tots els caps de setmana del 25 de juliol al 30 d’agost, en el següent horari: dissabtes de 16 a 20 h, i diumenges d’11 a 14 h i de 16 a 20 h.
  • Podeu consultar la disponibilitat d’espais per a estudiants a les sales en aquest mapa.

Recordeu: en fer ús dels serveis per a joves és obligatori l’ús de mascareta i respectar les precaucions de seguretat establertes i indicades a la senyalització.