Les àrees d'esbarjo de gossos dels barris de Sant Martí, obertes

31/03/2020 - 19:26 h

Covid-19. Les persones propietàries de gossos poden fer ús de les àrees d'esbarjo més properes al seu domicili, mantenint en tot moment les normes bàsiques de distància entre persones per evitar la propagació de la covid-19

Les persones propietàries de gossos poden fer ús de les àrees d'esbarjo més properes al seu domicili, mantenint en tot moment les normes bàsiques de distància entre persones per evitar la propagació de la covid-19

D’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i amb l’objectiu de contenir la propagació de la covid-19, els parcs i jardins de la ciutat o bé estan tancats, o bé hi està prohibida l’estada i només es poden utilitzar com a llocs de pas.

Per tal de facilitar la tinença responsable de gossos, les àrees d’esbarjo s’han mantingut obertes, i les persones propietàries poden accedir a les que no són dins d’un parc i les que tenen un accés independent. Seguint el criteri del decret d’alarma de limitar els desplaçaments als imprescindibles, necessàriament caldrà utilitzar la més pròxima al domicili amb l’objectiu d’evitar la propagació de la covid-19.

En tot cas, seran desallotjades si 1) les forces de seguretat comproven aglomeracions de persones superiors a l’aforament, o 2) que no s’hi guarden les distàncies de seguretat. En aquests casos, s’advertirà que l’incompliment de les mesures del decret d’alarma poden comportar denúncies de desobediència.

_____LES 15 ÀREES DELS BARRIS DE SANT MARTÍ OBERTES AL SERVEI_____
Plaça Heroïnes de Girona (el Camp de l’Arpa del Clot)
Jardins de Can Miralletes (el Camp de l’Arpa del Clot)
Parc del Camp de l’Arpa (el Camp de l’Arpa del Clot)
Parc del Clot (el Clot)
Escultors Claperòs – Aragó (el Clot)
Jardins del Clot de la Mel (el Clot)
Parc de les Glòries (el Parc i la Llacuna del Poblenou)
Parc de Sant Martí (Sant Martí de Provençals)
Rambla Guipúscoa – Aragó (Sant Martí de Provençals)
Via Trajana (la Verneda i la Pau)
Parc de Carles I (la Vila Olímpica del Poblenou)
Parc Nova Icària (la Vila Olímpica del Poblenou)
Parc del Poblenou (el Poblenou)
Jardins de Gandhi (el Poblenou)
Plaça Julio González (el Poblenou)

Les àrees que són dintre de recintes enjardinats tancats van estar tancades pel decret d’estat d’alarma fins al periode de desconfinament. Des del 2 de maig també són accessibles les altres 3 àrees dels barris del Districte, que són les següents:

Parc del Centre del Poblenou (Provençals del Poblenou)
Parc de Diagonal Mar (Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou)
Jardins de Joana Tomàs (el Clot)

Totes plegades podran ser precintades per motius de risc sobre les persones usuàries o sobre els seus animals, en casos com ara fort vent que possibiliti la caiguda d’abres, o qualsevol altra que pugui generar un risc tangible.

Podeu veure on són les 115 àrees d’esbarjo de Barcelona clicant l’enllaç següent: Ubicació de les àrees de gossos. Recordem la necessitat d’utilitzar sempre la més propera al domicili, com a mesura de no propagació de la Covid-19.

Aquestes àrees es desinfecten seguint els protocols habituals, i es recomana que les persones que en facin ús segueixin les recomanacions de l’Agència de Salut Pública:

  • Rentar-se les mans sovint
  • Evitar compartir menjar o estris de cuina
  • Evitar tocar-se la cara
  • Cobrir-se la boca amb la part interna del colze en cas de tos o esternuts
  • Mantenir 2 metres de distància amb les altres persones

Alhora, es demana la màxima responsabilitat i compromís de totes les persones propietàries de gossos per recollir els excrements dels animals i netejar els orins amb aigua.