Les Festes de Maig a l’agenda d’activitats de Sant Martí

13/05/2019 - 13:32 h

cultura i lleure. Aquest dissabte 18 de maig, se celebra una nova edició de la Nit dels Museus.

Aquest dissabte 18 de maig, se celebra una nova edició de la Nit dels Museus, una oportunitat única perquè el públic pugui gaudir de franc de les exposicions i d’altres propostes culturals.

Organitzades per la Coordinadora d’Entitats del barri, el Poblenou celebra les Festes de Maig aquest cap de setmana. Entre les més de 50 activitats que s’han programat, destaquen les organitzades per la Colla del Drac del Poblenou: la despertada de les bèsties fogueres, la cercavila, el correfoc, la fira d’entitats i artesania i el concert de cloenda. També destaquen els actes que se celebren a la Superilla del Poblenou: ball en línia, tallers infantils, un sopar veïnal i un concert amb grups del barri.

Aquest mes de maig, hi ha dos barris més que estan de festa: el Clot i el Camp de l’Arpa del Clot. Les Festes de la Primavera acullen aquest cap de setmana el festival de música i cultura llatinoamericana Que no Cumbia el Pánico, la festa de la reparació i el Folk Clot, la novena mostra del festival de danses del món.

En el marc de la Nit dels Museus, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona celebra una jornada de portes obertes durant tot el dia i, a partir de les 19 h, ofereix de franc l’actuació de diversos col·lectius culturals i artístics del Besòs i el Maresme. També a partir de les 19 h, el públic podrà accedir lliurement al Museu del Disseny per visitar les seves exposicions permanents.

L’Auditori de Sant Martí i el Centre Cívic Sant Martí conviden al veïnat a gaudir durant el cap de setmana d’una marató teatral realitzada per companyies joves, en el marc del Festival DistrictArt. S’hi representaran sis espectacles col·lectius de temàtiques socials.

Amb motiu del 10è aniversari de la Biblioteca del Poblenou – Manuel Arranz, dimecres 22 de maig se celebra una xerrada amb tres escriptors/es sobre els seus llibres ambientats al Poblenou. Dijous, l’escriptor Julià Guillamon serà l’encarregat de guiar una ruta literària pel barri de la Plata.

Precisament, dissabte 18 de maig s’organitza una altra ruta literària, dins el programa Sant Martí, barri a barri, per la Vila Olímpica del Poblenou. El conductor de l’itinerari serà en Joan Carles Luque, de l’Arxiu Històric del Poblenou.

Per últim, destaquem també l’exposició de dibuixos sobre la pau fets per infants d’arreu del món My Dream of Peace i la Setmana de l’arquitectura, que continua el seu programa d’activitats amb xerrades, conferències i exposicions.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @joanaroch: la Torre de les Aigües del Besòs amb un toc primaveral.

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.