Les platges s’omplen de 60.000 persones per celebrar la revetlla

24/06/2019 - 11:52 h

Sant Joan. A les 6.30 hores el servei de neteja ha començat a recollir-hi els residus.

La nit de Sant Joan ha aplegat milers de persones a les deu platges de Barcelona. A les 6.30 hores, 310 operaris i 60 vehicles han iniciat les tasques de recollida de les deixalles de la revetlla per tenir les platges a punt per als banyistes i els visitants.

Un any més les platges de Barcelona han estat el principal lloc de reunió de la ciutat per celebrar la revetlla de Sant Joan. Prop de seixanta mil persones s’hi han aplegat per celebrar la nit més màgica de l’any.

Actuacions dels Bombers i de la Guàrdia Urbana

Al llarg de la nit el cos de Bombers de Barcelona ha realitzat 161 serveis, la majoria per extingir petits incendis a la via pública i per la crema d’una setantena de contenidors. També han apagat sis fogueres que no estaven autoritzades. La Guàrdia Urbana ha rebut 756 trucades al 092 i ha intervingut 2.625 llaunes de beguda de venda no autoritzada. 

Serveis de neteja

Per minimitzar els efectes de la revetlla, l’Ajuntament de Barcelona ha activat un dispositiu especial de neteja, format per 310 operaris i 60 vehicles de servei, que a les 6.30 hores ha començat les tasques de recollida de residus per tenir les platges a punt per als banyistes i visitants. L’any passat s’hi van recollir 20 tones de deixalles.

Campanya de sensibilització

Durant els dies previs a la revetlla de Sant Joan, per conscienciar la ciutadania i fer-la corresponsable de l’estat de les platges, l’Ajuntament de Barcelona va dur a terme una campanya de sensibilització amb l’objectiu de reduir el volum de deixalles que cada any es recullen a la sorra i al mar.

El dia de Sant Joan, per visibilitzar els efectes de la generació de residus s’ha habilitat a la platja de la Nova Icària un espai de 100 metres quadrats amb les deixalles generades durant la nit. Sis informadors ambientals i un cartell informatiu hi explicaran l’acció de sensibilització als visitants i s’hi projectarà un vídeo sobre l’acumulació de deixalles a les platges durant la revetlla.