Les festes de Santa Eulàlia amb perspectiva santmartinenca

07/02/2019 - 15:55 h

Cultura i lleure. Del 8 al 12 de febrer se celebra la festa major d'hivern de Barcelona amb la participació d'entitats i escoles del Districte

Del 8 al 12 de febrer se celebra la festa major d'hivern de Barcelona amb activitats protagonitzades per entitats, equipaments culturals i escoles del Districte.

Del 8 al 12 de febrer Barcelona celebra les festes de Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de la ciutat amb la cultura popular com a protagonista del programa festiu. L’escenari principal és el centre de Barcelona; si bé, hi ha altres activitats repartides pels Districtes amb participació de les entitats, equipaments i veïnat dels territoris.

La presència de Sant Martí a la festa major d’hivern

Novetat: ‘Contrabanda”, un espectacle de l’Esbart Sant Martí i de La Lira Ampostina
Divendres, 8 de febrer a les 20.15 h a la plaça de Sant Jaume

‘Contrabanda’ és la unió entre dos elements de la cultura popular que tradicionalment han anat separats: les bandes musicals i els esbarts dansaires. En aquesta proposta innovadora, les coreografies de l’Esbart Sant Martí estableixen un nou diàleg amb la banda de La Lira Ampostina. La fusió de dos llenguatges artístics d’una gran personalitat i força expressiva dona com a resultat un espectacle intens i memorable.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona: activitat
Dissabte 9 de febrer, a les 11.30 h i a les 13.00 h (durada: 1 hora)
Cost: 2,5€ (infant + adult acompanyant)

“Un món d’éssers vius”: dins el món dels éssers vius hi ha diversitat de formes, de colors, de mida… És important que hi hagi aquesta varietat? Nosaltres en formem part? Podem viure els uns sense els altres? En aquesta sessió de Niuviu descobrirem els secrets que ens amaga la natura i la seva biodiversitat. La proposta del NiuViu s’adapta i s’ofereix a famílies amb infants d’entre 7 i 10 anys. En aquesta ocasió es treballarà la diversitat natural en referència a l’exposició temporal ‘Som Natura.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona: portes obertes
Diumenge 10 de febrer, de 10.00 a 20.00 h
Exposició permanent Planeta Vida

Pregó dels Infants
Dimarts 12, a les 10.00 h, a la plaça de Sant Jaume

És una activitat educativa adreçada a l’alumnat de 3r, 4t i 5è de primària que té com a objectiu que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana de Barcelona i que s’iniciïn en els processos participatius basats en la corresponsabilitat i la ciutadania activa. El pregó se celebra davant l’alcaldessa de Barcelona i el consistori municipal.
En acabar l’acte, el grup d’animació musical Xiula representarà l’espectacle Donem-li una volta al cos, que combina música, dinàmiques, jocs i sentit de l’humor per fer participar i ballar petits i grans.
En aquesta edició hi participen cinc escoles de Sant Martí: l’Escola Voramar, l’Escola Dovella, l’escola Concepción Arenal, el Centre d’Educació Especial La Sagrera i l’Escola Especial Mare de Déu de Montserrat.

Llum BCN
Del 15 al 17 de febrer, als vespres, al barri del Poblenou

Després de les Festes de Santa Eulàlia el protagonisme arriba al barri del Poblenou amb Llum BCN, el festival que transforma a través de la llum una cinquantena d’espais del barri amb propostes d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu del món.

En paral·lel, l’associació cultural i creativa Poblenou Urban District també s’uneix al festival organitzant l’OffLlumBCN’19, amb propostes de petit format creades per artistes de l’associació i pensades per ser observades en la proximitat.

 

Més informació