Lliurament dels premis Sant Martí

12/11/2014 - 11:01 h

Array

L’alcalde de Barcelona va presidir la 52a edició dels premis Sant Martí celebrada l'11 de novembre passat, festivitat de Sant Martí. Aquests premis fan un reconeixement públic a les persones i entitats que tenen un paper més destacat en la vida ciutadana del districte.

L’alcalde de Barcelona va presidir ahir la 52a edició dels premis Sant Martí. Aquests premis fan un reconeixement públic a les persones i entitats que tenen un paper més destacat en la vida ciutadana del districte. Els guardons s’atorguen l’11 de novembre coincidint amb la festivitat de Sant Martí. Els premis Sant Martí es van celebrar en un nou equipament del barri, l’Auditori Sant Martí de Provençals, que es va estrenar amb aquest acte tan emblemàtic per als veïns del districte. La remodelació d’aquest equipament, que des de la construcció dels instituts d’educació secundària Joan d’Àustria i Infanta Isabel als anys seixanta era conegut popularment com a Teatre dels Instituts, permet recuperar-lo amb l’objectiu primordial de potenciar l’activitat cultural del barri de Sant Martí de Provençals.
En el marc de la celebració de la 52a edició dels premis Sant Martí, l’alcalde Trias ha destacat que “Sant Martí i tot Barcelona són fruit de l’esforç, la il·lusió i la tenacitat de moltes persones i entitats”, i ha afegit: “Amb els premis Sant Martí es vol destacar que es pot esdevenir protagonista de la construcció d’aquesta ciutat i d’aquest país des d’àmbits molt diversos.”
Els premiats d’enguany són:

–    Premi Sant Martí, modalitat individual: Josep Tobias Mauri
Soci històric del Club Esportiu Júpiter, una de les entitats emblemàtiques de Sant Martí, i que ha format part de la seva junta directiva, a través de la qual a contribuït a dinamitzar l’esport de base al barri durant més de 37 anys de manera voluntària.
–    Premi Sant Martí, modalitat col·lectiu: Unitat contra el feixisme i el racisme de Sant Martí
En reconeixement a la seva tasca conjunta per aconseguir que el districte de Sant Martí i tota la ciutat esdevingui un lloc de convivència i diversitat on es respectin els drets humans, assenyalant les actituds feixistes que no els respectin.

–    Medalla en categoria Esportiva: Club Esportiu Vila Olímpica
Un club fundat l’any 2004, que amb deu anys de vida s’ha convertit en un referent de club modèlic i innovador, que es distingeix per qualitat humana dels seus esportistes i professionals, i molt especialment per fomentar valors com la tolerància, el respecte i la integració a través de la pràctica esportiva.

–    Medalla en categoria Món Juvenil: La Pinya
Entitat sorgida l’any 2008 per tal d’organitzar activitats, reivindicar i tirar endavant iniciatives dirigides als joves del barri.

–    Medalla en categoria Món del Treball: Xarcuteries Bosch

En reconeixement a la seva llarga trajectòria comercial al barri del Clot i el Camp de l’Arpa, un negoci familiar fundat l’any 1886 que ha passat de pares a fills fins l’actualitat. En Jordi i Xavier Bosch són els que segueixen al capdavant de les botigues amb el repte de modernitzar-les i adaptar-les a les noves tecnologies.

–   Medalla d’or (100 anys): L’Hospital del Mar

Una institució sanitària profundament arrelada a la ciutat de Barcelona i hospital de referència del districte de Sant Martí. Fundat arran d’una epidèmia de febre tifoide per acollir els afectats, ha mantingut sempre la seva vocació de servei públic i ha experimentant una transformació paral·lela a la de la ciutat de Barcelona.

– Medalla de plata (50 anys): Secció de la Dona del Foment Martinenc

La secció es va crear l’any 1963 i des d’aleshores treballa activament per la promoció de la cultura i la lluita pels drets de les dones.

A l’acte hi va participar el grup musical a cappella Petit Comité, que va oferir una petita mostra del seu repertori i va ser molt aplaudit pels assistents.