L'Orelluda del Correbarri es queda a Sant Martí

15/10/2014 - 18:11 h

El Districte de Sant Martí s’ha coronat per tercer any consecutiu campió del Correbarri, la cursa de 10 quilòmetres de Barcelona, i ha aconseguit quedar-se en propietat la Copa de Campions del Correbarri, l'Orelluda, ja que ha guanyat la prova tres vegades consecutives.

El Districte de Sant Martí s’ha coronat per tercer any consecutiu campió del Correbarri, la cursa de 10 quilòmetres de Barcelona, i ha aconseguit quedar-se en propietat la Copa de Campions del Correbarri, l’Orelluda, ja que ha guanyat la prova tres vegades consecutives.

La prova s’ha celebrat aquest diumenge i ha reunit a més de 4.000 atletes a la línia de sortida, que han convertit la cursa en una gran festa de colors amb les samarretes dels equips.

La victòria individual ha estat per a José Luis Blanco, de l’equip de Sant Martí, que s’ha imposat amb una marca de 32.45 al veí de Ciutat Vella Juan Manuel Álvarez (32.55) i a Paco Tugores (33.16), de Gràcia. A la prova femenina, triomf de Jèssica Bonet (40.41), de les Corts, seguida de Mireia Suñé (42.19), de l’Eixample, i de Florence Bertholet (42.24), de Sant Andreu.

La marea de samarretes dels 10 colors diferents que representaven tots els districtes ha sortit puntual de la plaça del Mar del barri de la Barceloneta pel passeig Joan de Borbó i ha recorregut els principals carrers i avingudes del districte de Ciutat Vella i del port de Barcelona. El circuit, destaca pel fet de ser molt planer, ha propiciat que molts dels participants d’aquest correbarri aconseguissin millorar la seva marca personal.

La classificació per districtes, si es comptabilitza la puntuació dels llocs d’arribada dels primers 35 homes i les 15 primeres dones de cada equip, ha estat encapçalada per Sant Martí, que s’ha imposat a la classificació general (4.775 punts) i a la masculina (3.917), però que s’ha vist superada, en aquesta ocasió, per les noies de l’Eixample a la femenina, el segon equip classificat de la general amb 4.871 punts. La tercer posició ha estat per a Sants-Montjuïc (6.966), Gràcia (7.152), Horta-Guinardó (7.257), Ciutat Vella (7.465), Sant Andreu (8.237), Sarrià-Sant Gervasi (9.150), Nou Barris (11.846) i les Corts (13.038).

Alguns dels padrins dels diferents equips han participat a la prova, com ara el presentador Javier Estrada (Nou Barris), d’altres han animat els corredors a la línia de meta, com ara Els Amics de les Arts (Sant Andreu), i d’altres han estat presents en el moment del repartiment de premis, com ara la nedadora de sincronitzada Ona Carbonell (les Corts) i el pastisser Christian Escribà (l’Eixample).

Campions per districte:
Les Corts: Álvaro Rancé / Jèssica Bonet
Ciutat Vella: Juanma Álvarez / Montserrat Cote
L’Eixample: Andrés Acuña / Mireia Suñé
Sants-Montjuïc: David Fullana / Susana Martínez
Sarrià-Sant Gervasi: Oriol Comas / Maria Sales
Gràcia: Paco Tugores / Bárbara Feal
Horta-Guinardó: Quim Carlús / Victoria Hodgkinson
Nou Barris: Javier Aznar / Yolanda Riera
Sant Andreu: Ferran Betlloch / Florence Bertholet
Sant Martí: José Luís Blanco / Esther Vidal

Més informació