El Besòs i el Maresme, territori antiracista

18/04/2019 - 16:07 h

Pla de barris. El dissabte 27 d'abril el barri torna a marcar-li gols al racisme amb la tercera edició d'una jornada d'esport, sensibilització i convivència

El barri del Besòs i el Maresme torna a marcar-li gols al racisme a través d'una jornada d'esport, sensibilització i convivència el proper dissabte 27 d'abril.

Els veïns i veïnes de totes les edats i procedències tornen a fer pinya per dir NO a les discriminacions i al racisme. La cita és el 27 d’abril a l’espai poliesportiu municipal Francesc Abad, al carrer Lluís Borrassà, 25.

L’activitat estrella és el torneig de futbol però s’han organitzat múltiples activitats al llarg del dia. A més, hi haurà parades informatives d’entitats que treballen contra el racisme i pels drets de les persones migrades, com ara SOS Racisme, Unitat contra el feixisme i el racisme, Casa Àfrica, Convivim Sant Martí i Diomcoop.

Torneig de futbol antiracista i feminista

De les 11.00 a les 14 h
Torneig infantil de futbol (menors de 12 anys)

De les 16.00 a les 20.00 h
Torneig adult de futbol (a partir de 13 anys)

Dinar comunitari intercultural “de traje”

De les 14.00 h a les 16.00 h
Dinar compartit amb menjar de carmanyola, amb l’aportació de la Cooperativa Diomcoop (pica-pica i dolços), de l’Associació de dones senegaleses Thia Kanam (sucs de Bissap, te i cafè Touba) i el grup comunitari BMincome ‘Magia de la cocina’ (postres del món).

Activitats de grups, entitats i recursos del barri

Tot el dia
Taller de xapes, pancartes antiracistes, pinta-cares i henna

A les 11:30 h
Taller de zumba a càrrec de Joves del COA Besòs
A les 12:30h
Taller de Henna a càrrec de noies del barri

A les 17:30h
Teatre a càrrec del grup de teatre del Casal de Gent Gran Joan Maragall

A les 18:30h
Taller de dansa africana a càrrec d’ un professor del Centre Cívic Pati Llimona
Percussió africana a càrrec de veïns i veïnes del barri

Col·laboradors i organitzadors

Col·labora: Xarxa BCN Antirumors, UCFR, Casa Àfrica, SOS Racisme, Col.lectiu la Llama (El Raval), Cooperativa Diomcoop, Associació de Dones Senegaleses Thia Kanam, Impuls Jove, Món Jove, Casal de Gent Gran Joan Maragall, Projecte Comunitari B-Mincome, APC’s (Serveis Socials Besòs – Maresme), CEEB, CEPAIM, Convivim Sant Martí, Casal Cívic La Mina, Associació Gitana Kali Zor, Agrupament Cau del Besòs, Mercat Municipal del Besòs, Fundació Pere Mitjans.

Organitza Xarxa Antiracista: pla de barris del Besòs i el Maresme. Centre Cívic Besòs, Casal de Barri Besòs, Pla de Desenvolupament Comunitari Besòs-Maresme, ASME, Centre Obert Adolescent Barri Besòs, Punt Informació Juvenil Sant Martí (PIJ), Servei de Prevenció i Convivència Besòs-Maresme (SPC) i Ajuntament de Barcelona (Districte de Sant Martí).