Més agents cívics per conscienciar de la importància de la prevenció davant la covid-19

26/07/2020 - 17:26 h

Salut. Davant l’augment del nombre de contagis, s’ha incrementat fins a 230 el nombre d’agents cívics i informadors desplegats als carrers de la ciutat, prioritzant els dels barris dels districtes on es considera convenient reforçar les mesures de prevenció

Davant l’augment del nombre de contagis, s’ha incrementat fins a 230 el nombre d’agents cívics i informadors desplegats als carrers de la ciutat, prioritzant els dels barris dels districtes on es considera convenient reforçar les mesures de prevenció

L’anàlisi diària que fa l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) mostra com en les darreres setmanes s’ha produït un repunt del nombre de contagis de covid-19 a Barcelona, especialment en les franges d’edat de les persones més joves i en aquells entorns en què es produeixen trobades informals i es relaxen les mesures de seguretat. És en aquest context que s’ha promogut l’ampliació del nombre d’agents cívics.

La tasca dels 230 agents cívics i informadors presents als carrers consisteix a informar la ciutadania de les mesures higièniques de protecció, la distància de seguretat necessària i l’obligatorietat de dur posada la mascareta. En aquests equips també hi haurà personal de mediació per si cal transmetre els missatges en un altre idioma o per situacions de més risc.

La presència dels agents cívics la coordina el programa municipal Barris Bon Desconfinament, actiu des de l’inici de la desescalada. En un primer moment se’n prioritzarà l’actuació als districtes on s’ha observat que cal reforçar les mesures de prevenció com Sants-Montjuïc, l’Eixample, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Ciutat Vella.

A més, també s’han actualitzat els missatges de megafonia de la Guàrdia Urbana per recordar les mesures de seguretat sanitària i s’ha reforçat i adaptat el servei de neteja al voltant dels centres d’atenció primària, hospitals, residències i zones d’estada del veïnat de la ciutat.