Mes de març, mes de les dones

16/02/2021 - 12:01 h

Feminismes i dona. El teixit associatiu dels barris de Sant Martí ha preparat un seguit d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones i fer visible la tasca diària en favor d’una societat igualitària fent valer les reivindicacions feministes

El teixit associatiu dels barris de Sant Martí ha preparat un seguit d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones i fer visible la tasca diària en favor d’una societat igualitària fent valer les reivindicacions feministes

Les entitats i els equipaments dels barris de Sant Marti promouen un programa intens i extens per commemorar el 8M. En el programa d’enguany hi ha tot d’activitats on les dones són les protagonistes, moltes de les quals coordinades per les membres del Consell de les Dones, ja sigui concerts de compositores, exposicions d’artistes o obres de teatre creades per dones.

Programa del 8M a Sant Martí – Llibret

L’acte principal de Sant Martí, organitzat pel Districte i la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament i amb la col·laboració de l’entitat Entrepobles, se celebrarà el 20 de març a les 12 h, a la plaça de les Glòries (accés pel c. Dos de Maig). S’hi retrà homenatge a Berta Cáceres, activista hondurenya que va liderar la defensa del medi ambient i els drets de les dones indígenes que va ser assassinada l’any 2016.

Prèviament, el dia 8 de març, es farà lectura del manifest del Consell de les Dones del Districte, pel canal YouTube del Districte de Sant Mart:

Lectura del manifest del Consell de les Dones de Sant Martí
Dilluns, 8 de març, a les 13 h
Disponible en aquest enllaç

Després d’un any marcat per la pandèmia de la covid-19, les entitats del districte han volgut posar l’accent en la importància de les cures, una tasca feta preferentment per dones i poc reconeguda socialment. Per aquest motiu, l’associació In Via organitza a la campanya en línia #Visibilitzemles o el Casal de Barri La Pau posa en marxa un concurs i una exposició, amb el títol Dones en pandèmia, entre altres propostes.

__________________PROGRAMACIÓ 8M A SANT MARTÍ__________________

Exposició fotogràfica. Dones supervivents
Del 3 al 26 de febrer. Dimarts i dijous de 10 a 13 h. De dilluns a divendres de 16 a 20 h.
Casal de Barri Bac de Roda – Poblenou.
Exposició tendra, forta i valenta com les dones protagonistes que han donat veu a aquestes vivències. La mostra és el resultat de la participació de 12 dones supervivents de violències masclistes que ofereixen fotografies simbòliques de la seva fortalesa i resiliència, acompanyades d’un escrit personal en què manifesten eines i relats de recuperació i superació. Entrada lliure.
Organitza: Casal Bac de Roda – Poblenou, hi col·labora l’Associació Hèlia Dones i l’Institut Català de la Dona.

Exposició. El Despertar
Del 4 al 27 de febrer.
Centre Cultural La Farinera del Clot.
Conjunt d’obres de pintura acrílica de l’artista Greta Sunshine, dins el cicle Muses dedicat a les dones creadores. Entrada lliure.
Organitza: Centre Cultural La Farinera del Clot.

Documental musical. Les Resilients
Dijous 18 de febrer, 19 h.
Centre Cultural La Farinera del Clot.
In-Edit Festival, cicles Muses i Barcelona Districte Cultural. Reflexió sobre la nova consciència de l’espai de les dones en la música contemporània feta a Barcelona. Activitat gratuïta, cal reserva d’entrada.
Organitzen: Institut de Cultura i Centre Cultural La Farinera.

Exposicions. Dame la muerte chiquita i Obra Negra
Del 20 de febrer al 26 de març.
Galeria Chez Xefo.
El fotògraf Toño Saldaña i l’artista plàstic Manuel Solís parlen de violència de gènere a través de les seves obres i fent servir tècniques diverses. Entrada lliure.
Organitza: Galeria Chez Xefo i el col·lectiu Ultramarinos.

Concert d’Anna Andreu. Els mals costums
Dissabte 20 de febrer, 19.30 h.
Centre Cultural La Farinera del Clot.
Cicles Muses i Barcelona Districte Cultural. Tothom coincideix en el talent indomable d’aquesta dona que, durant anys, va ser la mitja taronja de la formació de rock-folk Cálido Home i que ara es presenta en solitari. Activitat gratuïta, cal reserva d’entrada.
Organitzen: Institut de Cultura i Centre Cultural La Farinera.

Taller de bicicleta. Mecànica per resoldre problemes en moviment
Dissabte 27 de febrer, de 16 a 19 h.
Biciclot.
Sessió per compartir coneixements sobre reparacions a la nostra bicicleta, utilitzant eines que podem tenir per casa. Aprendrem a afinar l’oïda per detectar problemes a la bici i posar-li solució. També, descobrirem com podem modificar parts de la nostra bici per acomodar-la a la nostra ergonomia/corporalitat. Porta la teva bici, la de la teva veïna, amiga o família i si no tens una, no et preocupis, nosaltres et proporcionarem una perquè puguis practicar! Gratuït, cal inscripció.
Organitza: Biciclot

Arts escèniques. Not talent
Dissabte 27 de febrer, 19.30 h.
Centre Cultural La Farinera del Clot
Cicle Muses. Obra creada i interpretada per Judit Martín. Espectacle creat en residència escènica. Activitat gratuïta, cal reserva d’entrada.
Organitza: Centre Cultural La Farinera del Clot.

Concurs fotogràfic #SantMartiFeminista2021
De l’1 al 13 de març.
Instagram.
Concurs d’accions 8M feminista dirigit a joves de Sant Martí entre 13 i 20 anys. Penja la teva acció feminista a Instagram amb el hashtag #SantMartiFeminista2021 i segueix a @PIJSantMarti. El 16 de març el publicaran les propostes guanyadores.
Organitza: PuntINFOJOVE de Sant Martí, JIP, ATE.

Exposició. Ulls pel món
Del 2 al 25 de març.
Centre Cívic Parc Sandaru.
Exposició de Laia Pujol amb fotografies fetes al Nepal. Entrada lliure.
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru.

Monòleg. Una habitación propia
Del 3 al 21 de març.
Sala Beckett.
Obra de Virginia Wolf, dirigida per María Ruiz i interpretada per Clara Sanchis. Aquest espectacle es proposa com a pròleg indispensable al cicle ‘#jotambé, Violències de gènere i estructures de poder’ que tindrà lloc del 7 d’abril al 6 de juny a la Sala Beckett. Preu: de 10 a 20 €. Compra d’entrada.

Concurs i exposició visual. Dones en pandèmia
Dimecres 3 de març, 23.59 h: fi del termini de lliurament de propostes.
Dimarts 9 de març, 17 h: inici de l’exposició.
Dijous 11 de març, 18 h: inauguració física i virtual a través d’Instagram (@acr_lapau) de l’exposició.
Casal de Barri La Pau.
Concurs dirigit als i les artistes visuals i veïnes de La Pau. Poden ser fotografies, dibuixos o dissenys gràfics que il·lustrin aquelles tasques que les dones hem continuat fent durant la pandèmia per col·laborar a fer que la societat no s’aturés. Totes les propostes s’exposaran al Casal de Barri i la més original serà premiada amb una peça del projecte Misscomadres de confecció  100% feminista. Les obres a concurs es recullen fins al 3 de març al correu del Casal de Barri La Pau: cblapau@gmail.com. Consulteu les bases del concurs en l’apartat “Adjunts”.
Organitza: Casal de Barri La Pau, amb la col·laboració de Misscomadres.

Taller. Aprèn a fer les teves compreses de tela
Dijous 4 de març, de 18 a 19.30 h.
En línia.
Si tens entre 14 i 25 anys i curiositat per conèixer alternatives per a la teva menstruació, si vols aprendre a fer les teves compreses, apunta’t al taller! Cosirem juntes una compresa i parlarem al voltant del cicle menstrual. Taller gratuït, cal inscripció.
Organitzen: Centre Cívic Sant Martí, PIuntINFOJOVE de Sant Martí, Aquí t’escoltem.

Exposició col·lectiva amb motiu del 8M
Del 5 al 31 de març.
Centre Cívic Besòs.
Mostra de diverses exposicions: Cada dia és 8 de març, de La Poderosa; Les dones fem memòria i expliquem història, d’Àmbar Prim; Relats de vida, de Martinet Solidari; Creacions del programa de rehabilitació psicosocial del Centre de Salut Fòrum / INAD.

Arts escèniques. Parlen les dones
Divendres 5 de març, 19 h.
Centre Cívic Parc Sandaru.
Parlen les dones és un viatge entremig dels versos dels poemes de tres escriptores catalanes: Clementina Arderiu, Montserrat Abelló i Maria Mercè Marçal. Aquesta peça és la voluntat de treure a la llum els seus pensaments, els seus desitjos, les seves pors, les seves virtuts… I donar-los veu. I donar-los cos. A través de la paraula, el moviment, la dansa i la música ens endinsarem en les emocions dels seus textos: de la solitud a la llibertat. I les sentirem, les viurem, les ballarem i les farem nostres. Gratuït, cal reserva.
Organitzen: Institut de Cultura i Centre Cultural La Farinera.

Monòlegs amb Oye Sherman i Ana Polo
Divendres 5 de març, 19 h.
Espai jove del Clot i Camp de l’Arpa i canal YouTube.
Dins les jornades feministes 8M. Cal inscripció prèvia a: dinamitzaciolatraca@gmail.com especificant nom, cognoms i telèfon de contacte.

Concert de Maria la Blanco. Presenta Cantautora
Divendres 5 de març, 19.30 h.
Centre Cultural La Farinera del Clot.
Cicle de Dones Creadores ‘Muses’ i cicle Barcelona Districte Cultural. Cantautora és com es defineix a si mateixa Maria la Blanco i com ha volgut batejar el seu primer treball discogràfic que és, evidentment, el d’una cantautora que compon lletra i música, que parla de les seves emocions, de les seves necessitats, dels seus sentiments i de totes aquelles coses que l’envolten.Gratuït, cal reserva d’entrada.
Organitzen: Institut de Cultura i Centre Cultural La Farinera.

Concert de Queralt Lahoz
Divendres 5 de març a les 20 h.
Institut Barri Besòs (sala Carlos Díaz).
Cicle A’dona’t i circuit Barcelona Districte Cultural. Veu amb consciència de classe. Veu que reivindica la condició de dona. Veu amb missatge que beu del flamenc i de les arrels per viatjar fins a les sonoritats d’avui en dia. Gratuït, cal reserva.

8 de Març d’Art
6, 7 i 8 de març.
Barris del Clot i  Camp de l’Arpa.
La lluita feminista es fa al barri. Activitat oberta d’expressió lliure, taller de creació de cartells amb plantilles (dissabte 6 de març, de 16 a 19 h) i enganxada dels cartells als ‘pirulís’ del barri del Clot i Camp de l’Arpa (diumenge 7 de març, de 12 a 13 h) amb missatges feministes creats per les veïnes.
Organitza: Ateneu del Clot i col·lectiu Pirulís.

Balladona 8M!
Dissabte 6 de març, d’11 a 13 h.
El Poblenou.
Trobada de dansa lliure, nutrició i cures entre dones. Balladona és un espai segur i creatiu per a dones al barri del Poblenou. Al març, ens tornem a trobar per parlar, sentir i compartir a través de la dansa i també amb un taller artístic, un altre de cuina i altres activitats vinculades a l’autocura. Places limitades, cal inscripció prèvia a: tallersballadona@gmail.com
Organitza: Balladona, amb la col·laboració d’Apropem-nos.

7è concurs de dones monologuistes
Dissabte 6 de març, 19 h.
Centre Cultural La Farinera del Clot.
Cicle de Dones Creadores ‘Muses’. Les finalistes del certamen ens mostraran la seva proposta d’entre les que s’escollirà la guanyadora que rebrà un premi de 300 euros. Tot plegat presentat per Impro Barcelona. Gratuït, cal reserva.
Organitza: Centre Cultural La Farinera del Clot.

Ruta en bici. Bicifeminista
Diumenge 7 de març, de 10 a 13 h.
Punt de trobada: Biciclot.
Sortim en bicicleta per la nostra ciutat!! Si… però abans de tot, treballarem juntes per decidir quina ruta volem fer, i com dissenyar-la tenint en compte diversos aspectes. Us proposem aquesta trobada per aprendre de la mà de les instructores de Biciclot, com ens hem de preparar quan sortim de ruta per la ciutat. També hi haurà alguna sorpresa i visita a algun espai molt interessant de la nostra ciutat. Activitat gratuïta, cal inscripció.
Organitza: Biciclot

Concurs. Dona emprenedora
Del 8 al 31 de març.
Instagram i Facebook
Concurs per a dones emprenedores. Publica un autoretrat teu a les teves xarxes socials (Instagram i Facebook) amb el hashtag #donesicomerçpoblenou. Entraràs en el sorteig d’un val de 50 euros en compres a les botigues de l’Eix Comercial Poblenou. Consulta les bases del concurs.
Organitza: Eix Comercial Poblenou.

Exposició fotogràfica. Dones i comerç
Del 8 al 31 de març.
Botigues de l’Eix Comercial Poblenou.
Passeja per les botigues de Poblenou tot buscant la presència de les dones al nostre comerç de barri. Cada un dels autoretrats et portarà a una altra botiga i a una altra història de barri, de comerç. Tens fins a 26 punts on poder visualitzar històries.
Organitza: Eix Comercial Poblenou.

Campanya #VisibilitzemLes
Dilluns 8 de març (inici).
Internet i xarxes socials.
Campanya per donar visibilitat a les dones referents d’aquest món. La societat patriarcal ha estat escrita pels homes i sovint ha ignorat la tasca de les dones només pel fet de ser dones. La campanya vol donar-hi el protagonisme que es mereixen. Participa en la campanya!
Organitza: Associació in via i Social.Cat.

Vídeo. Les dones del Casal de Gent Gran Joan Casanelles reivindiquen el 8 de març
Dilluns 8 de març.
En línia: web del Casal i Twitter de la Xarxa de Casals de Gent Gran de Sant Martí.
Manifest de la celebració del 8M fet per les dones del Casal. En un vídeo, recollirem fotografies de dones participant en la celebració de la data. Aprofitarem l’emissió del vídeo per manifestar els perjudicis que patim les dones grans i la necessitat d’organitzar-nos.
Organitza: Casal de Gent Gran Joan Casanelles (comissió de gènere) i Grups de l’amistat del Casal.

La Verneda feminista
Dilluns 8 de març, 9.30 h.
Rbla. Prim – Pl. Llibertat Ròdenas.
Caminada pel nou circuit esportiu de la Verneda. “Les dones de la Verneda fem nostres els nous equipaments esportius del barri”.
Organitza: Col·lectiu de dones Les Vernedes.

Taller. Celebrem el 8M a través de l’art!
Dilluns 8 de març, de 10 a 11.30 h.
En línia.
Taller impartit per Mery Caballero, arterapeuta, arteducadora i docent. A través de l’ús de diferents llenguatges artístics, reflexionarem sobre què és el gènere, què són els estereotips i sobre com ens ha influenciat tot plegat en la nostra vida quotidiana. Taller dirigit a usuaris i usuàries del Casal. Inscripcions, fins al 2 de març, a : casalgg.joancasanelles@bcn.cat
Organitza: Casal de Gent Gran Joan Casanelles (comissió de gènere) i Grups de l’amistat del Casal.

Lectura del manifest del Consell de les Dones del Districte
Dilluns 8 de març, 13 h.
Canal YouTube del Districte de Sant Martí.
Segueix l’esdeveniment en directe a través d’aquest enllaç.

Vídeo conte. Mara Dierssen
Dilluns 8 de març, 18 h.
Canal YouTube de Petites històries, grans dones.
Cicle “Petites històries, grans dones”. Rondallaire teatralitzat per donar a conèixer la figura de Mara Dierssen Sotos, neurobiòloga, investigadora i professora universitària càntabra especialista en síndrome de Down.
Organitza: Museu de Ciències Naturals.

Xerrada. Les dones treballadores del Poblenou
Dilluns 8 de març, 18 h.
Casa de les Vàlvules de la Torre de les Aigües.
A càrrec d’Ana Dobaño Pané i l’Arxiu Històric del Poblenou. Cal reserva d’entrada.
Organitza: Arxiu Històric del Poblenou.

Conferència. Discriminación de la mujer
Dilluns 8 de març, 19 h.
En línia, plataforma Zoom.
A càrrec de Maria Gema Salvador Sánchez. ID de reunió: 868 8690 7777. Codi: 104821.
Organitza: Casa de Andalucía en Barcelona.

Concert de cobla Sardana és femení.
Dilluns 8 de març, 19.30 h.
Casino L’Aliança del Poblenou.
Amb la Cobla Reus Jove. Interpretaran sardanes amb nom de dona o dedicades a una dona, i també sardanes de dones compositores. Amb aquest concert, es reivindica el paper de la dona en el món de la cobla, la sardana i la societat.
Taquilla inversa, cal reserva d’entrada: info@acfbarcelona.cat o a les taquilles del Casino.
Organitza: Amics dels Concerts, amb la col·laboració de l’Agrupació Cultural Folklòrica.

Exposició. Les Matildes
Del 8 al 30 de març. De dilluns a divendres de 16.30 a 20.30 h i els dimecres de 10.30 a 13.30 h.
Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris.
Amb motiu del 12è aniversari de les Blogueres de Sant Martí i per commemorar el Dia de la Dona, s’organitza la mostra Les Matildes, un recull d’informació sobre dones científiques que amb les seves investigacions han contribuït al progrés de la ciència i de la societat. Entrada lliure. Més informació: info@casalbarrieamp.org
Organitza: Les Blogueres de Sant Martí.

Wall Claim: mural de l’artista Killa.EK
Dimarts 9 de març.
Exterior del Centre Cultural La Farinera.
Organitza: Rebobinart.

Taller. Urbanisme amb perspectiva de gènere
Dimarts 9 de març, 18.30 h.
En línia.
Taller pràctic amb exercicis pràctics i empírics sobre l’entorn amb la finalitat d’exemplificar i visibilitzar la importància de l’experiència quotidiana i la perspectiva de gènere en l’entorn físic. Tractarem alguns temes com la seguretat viària i l’assetjament, deficiències de connexió viaria, l’entorn i infraestructures urbanes que ens afecten en la nostra mobilitat i gestió del temps. Gratuït, cal inscripció.
Organitza: Biciclot, amb la col·laboració del Col·lectiu Punt 6.

Xerrada. De Carol a Carol
Dimarts 9 de març, 18.30 h.
Biblioteca Xavier Benguerel.
Cicle dedicat a l’escriptora Patricia Highsmith. Comparativa amb l’adaptació cinematogràfica de la novel·la a càrrec de Núria Iceta, editora de L’Avenç. Gratuït, cal inscripció.

Teatre. Jo soc la fúria
Dimarts 9 de març, 19 h.
Centre Cívic Parc Sandaru.
De la companyia del Corb. Una jove psiquiatra visita el seu pacient, un esquizofrènic que pateix, a més, d’un acusat síndrome de l’heroi. La jove doctora es capbussarà dins l’esquerdada ment del pacient mentre mira de rescatar-lo de la seva psicosi. Taquilla inversa, cal reservar entrada.
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru.

Contes foscos i sorprenents
Dimecres 10 de març, 18.30 h.
Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert.
Cicle dedicat a l’escriptora Patricia Highsmith. Et convidem a gaudir d’una sessió carregada d’històries d’autors i autores de novel·la negra que ens tallaran l’alè, ens embolicaran en les seves trames deixant-nos en certs moments sense escapatòria. Gratuïta.

Xerrada Wall Claim: La capucha como aliada
Dimecres 10 de març, 18.30 h.
Centre Cultural La Farinera del Clot.
Organitza: Rebobinart.

Teatre. Els Reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe The Sixth
Dimecres 10 de marc, 19 h.
Centre Cívic Parc Sandaru.
Barcelona Districte Cultural. De la companyia LAminAL teatre. Un jove rei molt qüestionat pels assumptes del seu pare ha de sortir a parlar per apaivagar els ànims del seu reialme. Les seves paraules han de ser triades amb cura, així que el seu think tank es tanca per escriure-li un discurs que se suposa històric. Gratuït, cal reserva.
Organitza: Institut de Cultura.

Conferència. Dame la muerte… chiquita!
Dimecres 10 de març, 19 h.
Galeria d’art Chez Xefo.
A càrrec de Toño Saldaña, artista plàstic. L’art, un mètode contra la violència de gènere. Entrada lliure.
Organitza: galeria Chez Xefo i col·lectiu Ultramarinos.

Presentació dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones de Barcelona (PIAD)
Dijous 11 de març, de 17 a 18 h.
En línia, plataforma Zoom.
Els PIAD són un servei públic de proximitat de l’Ajuntament de Barcelona on s’ofereix informació, assessorament i orientació en tots aquells temes d’interès per a les dones. També s’ofereix un servei d’atenció psicològica i assessorament jurídic. Activitat gratuïta, cal inscripció: infollacuna@gmail.com
Organitzen: PIAD de Sant Martí, hi col·labora el Casal de Barri La Llacuna.

Taller. Femme collage: superpoders
Dijous 11 de març, de 17.30 a 20 h.
Centre Cívic Parc Sandaru.
Projecte sostenible i d’expressió femenina per generar, a través del collage, un espai propi per a dones. Gratuït, cal reserva.

Cinema. La dona il·legal
Dijous 11 de març, 18 h.
Centre Cívic Besòs.
Cicle A’dona’t. Col·loqui amb la protagonista Yolanda Sey. Amb la col·laboració de Segarra Films

Taller. Menstruació, malestar, dolor i sostenibilitat
Dijous 11 de març, de 18 a 19.30 h
Centre Cívic Sant Martí
Taller dirigit a persones menstruants interessades a aprofundir en el coneixement del seu cicle, aprendre sobre l’alimentació cíclica i descobrir la menstruació sostenible. A càrrec d’Andrea Ruiz, del projecte @mespapaia. L’activitat és gratuïta però cal inscripció.
Organitza: Centre Cívic Sant Martí.

Sessió de tancament del Cicle Dones de Biciclot. Experiències amb bici
Dijous 11 de març, 18.30 h.
En línia.
Volem que diferents companyes ens parleu de les vostres experiències, projectes i col·lectius, quines accions esteu portant a terme o us agradaria desenvolupar. D’aquesta forma, teixim una xarxa de dones per seguir construint i creant noves activitats plegades. Gratuïta, cal inscripció.
Organitza: Biciclot.

Flamenc. Golpe a tierra
Dijous 11 de març, 19 h.
Centre Cívic Parc Sandaru.
Espectacle de ball flamenc amb Karen Lugo; Juan Gómez Chicuelo, guitarra i Israel Varela, percussió. Preu: 12 €.
Organitza: El Dorado SFB.

Teatre. Instrucciones para entender el amor
Divendres 12 de març, 19 h.
Centre Cívic Parc Sandaru.
De la companyia Noyo Colectivo. Les protagonistes d’aquesta història naveguen de manera divertida, ràpida i molt necessària per un text original que parla de l’amor abans i després de viure’l. Taquilla inversa, cal reserva.
Organitza: Centre Cívic Parc Sandaru.

Concert d’Alba Carmona (posposat al maig)
Divendres 12 de març, 19.30 h.
Institut Barri Besòs (Sala Carlos Díaz).
Cicle A’dona’t i circuit Barcelona Districte Cultural. Una veu forta, flamenca, fusionada… Una veu que no és nova, encara que acabi de publicar el seu primer disc en solitari. Gratuït, cal reserva.

40è certamen literari Dones Foment. Premis relats curts no sexistes. Una mirada de gènere
Dissabte 13 de març.
En línia: web de Foment Martinenc, Instagram de Dones Foment i Facebook.
Lliurament dels premis del certamen literari Dones Foment. L’objectiu és la promoció de valors d’igualtat i la consolidació d’uns conceptes culturals, a través de la literatura, que contribueixin a un canvi de mentalitat en la nostra societat. Amb l’ús del llenguatge no sexista es pretén també evitar tots aquells models discriminatoris que dificulten la consecució d’una igualtat real entre homes i dones.
Organitza: Dones Foment Martinenc.

Cinema i col·loqui. La mujer en el cine de Arturo Ripstein: la Reina de la noche.
Dissabte 13 de març, 19 h.
Galeria d’art Chez Xefo.
Activitat relacionada amb l’exposició Obra negra, de Manuel Solís, amb degustació de cafè mexicà La Chiapaneca. Entrada lliure.
Organitza: galeria Chez Xefo i col·lectiu Ultramarinos.

Vídeo conte. Pilar Villuendas
Dilluns 15 de març, 18 h.
Canal YouTube de Petites històries, grans dones.
Cicle “Petites històries, grans dones”. Rondallaire teatralitzat per donar a conèixer la figura de Pilar Villuendas, dissenyadora gràfica i pionera d’un sector molt masculí en els seus inicis. Destaca com a professional i també com a defensora dels drets i llibertats de les dones i del paper del disseny en projectes socioculturals.
Organitza: Museu del Disseny.

Taller. Cosmètica natural i sostenible feta a casa
Dilluns 15 de març, 18.30 h.
Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner.
A càrrec de Josefina Llargués. El taller consta d’una breu part teòrica i d’una part pràctica en què prepararem algunes receptes senzilles per cuidar-nos ‘naturalment’ amb ingredients 100% naturals i comestibles. Gratuït, cal inscripció.

Cinefòrum. Pel·lícula: Clara Campoamor, la mujer olvidada.
Dijous 18 de març, 17 h.
Centre Cívic Besòs.
Cicle A’dona’t.
Organitzen: Centre Cívic Besòs, Associació de dones Ambar Prim, amb la col·laboració de Distinto films.

Xerrada – presentació. La cervesa de la Highsmith
Dijous 18 de març, 18.30 h.
Biblioteca El Clot – Josep Benet.
Cicle dedicat a l’escriptora Patricia Highsmith. Amb motiu de la commemoració del centenari de l’autora, Pagès Editors publica un recull de vuit relats d’autores catalanes de novel·la negra. Gratuïta.

Col·loqui. La invisibilitat de les dones a la salut pública
Divendres 19 de març, de 18 a 20 h.
En línia i presencial, Casal de Barri Poblenou.
Col·loqui i debat al voltant de la salut de les dones i el seu tractament des de la perspectiva de gènere. Parlarà la doctora Carme Valls Llobet, especialista en endocrinologia i medicina amb perspectiva de gènere, autora de 8 llibres de divulgació mèdica i membre de la revista “Mujer y Salud“. El 2018 va rebre el Premi de Bones pràctiques de Comunicació no Sexista de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i la Medalla de la Universitat de València.
Organitzen: Comissió de dones i Comissió de Salut de l’associació veïnal del Poblenou. Hi col·labora la Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

Concert de La Clika Pika i BX1D
Divendres 19 de març, 20 h.
Institut Barri Besòs (sala Carlos Díaz).
Cicle A’dona’t. El seu show sense precedents és una combinació de música festiva i combativa que incita a cridar, escoltar i moure’s. La seva versatilitat els permet abastar un públic ampli i amb diversos gustos musicals. Gratuït, cal reserva.
Organitza: La Poderosa i Centre Cívic Besòs

Estrena del vídeo de la Passarel·la Intercultural Feminista del Besòs i el Maresme
Dimarts 30 de març.
Canal YouTube del Centre Cívic Besòs.
Organitza: Centre Cívic Besòs i Pla de Dinamització Comunitària.

ACTE CENTRAL DEL 8M A SANT MARTÍ
20 de març, a les 12 h
Plaça de les Glòries (accés pel c. Dos de Maig). En cas de pluja, l’acte es traslladaria al Centre Cultural La Farinera del Clot.
Acte en memòria de Berta Cáceres, activista hondurenya que va liderar la defensa dels drets de les dones indígenes, assassinada el març del 2016. Lectura de poemes de Cáceres i del manifest del Consell de les Dones de Sant Martí. Amb aquest acte, volem reforçar i donar projecció a la feina de totes les dones que contribueixen a construir un món millor. Aforament limitat, cal inscripció.
Organitza: Districte de Sant Martí, amb el suport de la Regidoria de Feminismes i LGTBI i la participació de l’entitat Entrepobles.