Mesures per reforçar la seguretat al Port Olímpic

02/08/2019 - 08:34 h

seguretat. S'incrementa la presencia policial al front marítim i la vigilància dels locals d'oci nocturn.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han incrementat la presència al front marítim i al Port Olímpic per garantir la convivència i la seguretat en una de les principals zones d'oci de la ciutat i que a l'estiu té una gran concentració ciutadana durant el dia i la nit.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa accions policials, administratives i socials per reforçar la seguretat en l’àrea del front marítim i del Port Olímpic. Aquestes mesures s’han acordat de manera conjunta amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, els districtes de Ciutat Vella i de Sant Martí, i els operadors del Port Olímpic.

En concret, s’ha incrementat la presència dels dos cossos policials al passeig marítim i s’ha reforçat la vigilància en els locals d’oci nocturn, del compliment dels horaris horaris, de la normativa de soroll, etc.

També s’ha instal·lat un estand antimasclista per informar, sensibilitzar i atendre la ciutadania en relació amb l’assetjament i les agressions sexuals. Aquesta acció va acompanyada d’un protocol d’actuació coordinat entre la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, els serveis sanitaris i els serveis municipals d’atenció.

A curt termini, s’instal·laran més càmeres de videovigilància i es millorarà la il·luminació dels punts foscos de la zona. Per  desenvolupar accions a mitjà i llarg termini, a partir de setembre l’Ajuntament de Barcelona crearà dos grups de treball, un per estudiar millores futures del front marítim, i l’altre, sobre l’abordatge integral dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic.