Mig segle educant els infants del Besòs i el Maresme

11/04/2019 - 13:37 h

educació. L’escola Eduard Marquina ha celebrat el seu 50è aniversari amb l’alumnat, les famílies i el veïnat d’aquest barri de Sant Martí.

L’escola Eduard Marquina ha celebrat el seu 50è aniversari amb l’alumnat, les famílies i el veïnat d’aquest barri de Sant Martí.

El Centre Educatiu d’Infantil i Primària Eduard Marquina va néixer l’any 1969 i és de titularitat pública. Aquest  10 d’abril, l’escola ha volgut celebrar els seus 50 anys d’història amb una festa oberta al veïnat amb actuacions en directe, tallers i moltes sorpreses. Hi van participar alumnes, exalumnes, mestres i famílies del barri.

“Va ser tot molt emotiu i, tot i que el temps no va acompanyar tota l’estona, podem dir que va ser tot un èxit i un dia que sempre recordarem”.

Un altre centre educatiu del Besòs i el Maresme, l’escola Concepción Arenal, celebra també el seu 50è aniversari el pròxim dimarts 30 d’abril.

Projecte Integral per a l’Èxit Educatiu

L’escola Eduard Marquina es caracteritza per tenir un projecte educatiu innovador, on l’horari lectiu comença a les 8.30 h i finalitza a les 14.30 h, amb l’espai del menjador inclòs. Fins a les 16 h, l’alumnat té l’oportunitat de participar en les activitats extra lectives organitzades en el mateix centre, que poden ser esportives (futbol, bàsquet, piscina) o culturals (teatre, dansa, música).

Durant la jornada lectiva, dos docents intervenen a l’aula, fomentant així la figura del cotutor/a. L’atenció a la diversitat i a l’alumnat nouvingut es promou dins de l’aula ordinària. La seva innovadora metodologia educativa es caracteritza per organitzar treballs per tallers en grups heterogenis d’Educació Infantil i Primària (cicle inicial), o per dedicar els primers 30 minuts de classe a una lectura diària, entre d’altres.

A part del Projecte Integral per a l’Èxit Educatiu (PIEE), destaquen també el programa MUS-E, que treballa la inclusió social i els valors a través de l’expressió artística, o el projecte Magnet, que es desenvolupa en col·laboració amb l’Institut de Ciències del Mar i la Fundació Jaume Bofill.

Més informació