Obres d'estiu: Sant Martí millora infraestructures, espai públic i la mobilitat

27/06/2019 - 11:55 h

Urbanisme i infraestructures. En destaca la renovació íntegra del tram de metro de la línia L1 entre Clot i Fondo, i les afectacions a la mobilitat entorn la plaça de les Glòries

Durant els pròxims mesos s’executaran 76 actuacions als deu districtes de la ciutat per millorar-hi les infraestructures, l’espai públic, els serveis i la mobilitat. Destaca la renovació íntegra del tram de metro de la línia L1 entre Clot i Fondo, la més gran feta mai a la xarxa, i una trentena d’obres a l’espai públic.

Inversió històrica al metro

La modernització del tram nord de la línia L1 s’executarà entre el 29 de juny i el 30 d’agost i permetrà millorar la qualitat del servei i la freqüència de pas.

L’actuació, que comportarà el tall de la línia entre les estacions de Clot i Fondo, tindrà una inversió de 20 milions d’euros i inclourà la remodelació de les vies, les instal·lacions i la senyalització ferroviària.

Com a servei complementari, durant l’aturada del servei s’habilitarà un bus llançadora amb dues línies: Clot – Fabra i Puig i Onze de Setembre – Fondo.

Grans obres d’estiu

Durant els pròxims mesos també s’acabaran altres obres importants de la ciutat, entre les quals destaca la nova fase de construcció dels túnels de la plaça de les Glòries.

D’una banda, es restablirà el trànsit al carrer de la Llacuna a la seva posició original amb tres carrils de circulació, i de l’altra, es desplaçaran els carrils de circulació de la Gran Via de la banda muntanya cap a la banda mar, sempre mantenint un carril de circulació obert. Aquest canvi de fase es farà durant la primera setmana de juliol.

Unes actuacions que se sumen al tall de circulació de vehicles a l’encreuament de la rambla del Poblenou amb la Gran Via, des de finals de maig. Mentre durin aquests treballs, els carrers de l’entorn s’habilitaran en doble sentit de circulació i els itineraris alternatius estaran degudament senyalitzats

El soterrament del trànsit de la Gran Via permetrà completar el parc de la plaça que ja ha obert un àmbit de 20.000 metres quadrats. El túnel tindrà una longitud total de 957 metres entre el carrer de Castillejos i la Rambla del Poblenou i es preveu que puguin entrar en funcionament durant el primer trimestre de 2021.

Pavimentacions, urbanitzacions i millores puntuals en marxa 

Consulteu totes les actuacions que hi ha en marxa a Barcelona al web d’obres.