Sant Martí suma el carrer Taulat per poder passejar i fer esport individual amb més seguretat

16/05/2020 - 00:24 h

Mobilitat. Els itineraris segurs dels barris de Sant Martí s'amplien amb el segment del carrer Taulat comprés entre els carrers Llacuna i Bilbao, un nou tram de carrer que tanca el trànsit cada dia de 9 a 21 h

Els itineraris segurs dels barris de Sant Martí s'amplien amb el segment del carrer Taulat comprés entre els carrers Llacuna i Bilbao, un nou tram de carrer que tanca el trànsit cada dia de 9 a 21 h

El carrer de Taulat, entre Llacuna i Bilbao, al barri del Poblenou, quedarà tallat al trànsit de 9 a 21 h cada dia de la setmana a partir del dissabte 16 de maig. Se suma doncs, als carrers Muntanya i Coll i Vehí, al Camp de l’Arpa del Clot, que tenen tallat el trànsit de vehicles en aquest interval des de l’1 de maig.

L’objectiu és el de garantir una xarxa d’itineraris segurs que disposin d’una amplada de pas d’un mínim de 4 metres per on passejar i fer esport individual respectant les distàncies de seguretat, amb l’única excepció del pas dels vehicles d’emergència, de serveis municipals, serveis de càrrega i descàrrega, i del veïnat.

MÉS PARCS I ESPAIS VERDS REOBERTS A SANT MARTÍ
Pistes esportives de la rambla de Prim (entre Cristóbal de Moura i Pallars)
Interior d’illa de rambla Guipúscoa, 106
Jardins Mercè Plantada
Jardins Rosa M. Arquimbau
Rambla del Poblenou (entre Pallars i Pujades)
Jardins Tecla Sala
Jardins Jaime Gil de Biedma
Jardins Joan Fuster i Ortells
Jardins Carles Barral
Jardins de Manuel Sacristán
Jardins Josep Maria Sostres
Jardins Miquel Martí i Pol
Jardins de Leonor Serrano
Parc de Carles I
Jardins Alicia de Larrocha
Jardins de Creu Casa

51 carrers a tot Barcelona

Des del dia 16, a tota la ciutat hi haurà 51 carrers o trams de carrer sense trànsit guanyats pels desplaçaments diaris dels vianants. Suposen 20,3 quilòmetres.

Els carrers seleccionats no formen part de la xarxa bàsica de circulació i no hi circulen autobusos. A més, s’han triat vials connectats amb la xarxa de carrers segurs ja existent i que complementin itineraris a equipaments com mercats, centres d’atenció primària o parcs que obrin a partir de divendres. També s’ha tingut en compte que siguin carrers que es creuïn entre ells perpendicularment en algun punt singular o central del barri.

Màxima informació a la ciutadania

Atès l’elevat nombre d’intervencions de caràcter excepcional que s’estan fent a l’espai públic, i amb l’objectiu que la ciutadania compti amb la màxima informació sobre els millors itineraris i modes per desplaçar-se per la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona ha incorporat millores al plànol de la xarxa ciclista i al cercador “Com s’hi va”, i als propers dies ho farà al portal d’Open Data, per tal de posar la informació a mans dels desenvolupadors d’apps i d’altres productes digitals.

En aquest sentit, tant al plànol de la xarxa ciclista com al “Com s’hi va” ja es pot consultar el sentit dels carrils bici, els nous corredors bici que s’estan executant i les plataformes úniques de la ciutat, que també poden utilitzar-se com a vies ciclables. El “Com s’hi va”, a banda, incorpora els talls de trànsit dels laterals de la Gran Via i la Diagonal, els nous carrers pacificats, els espais amb voreres ampliades i les zones de vianants. També s’ha actualitzat el cercador de rutes per prioritzar la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic. De cara a les properes setmanes s’anirà afegint més informació, inclosos els 51 talls de carrer als diferents districtes de la ciutat.