Nou laboratori d’indústries creatives a Palo Alto

19/11/2021 - 06:50 h

Indústries creatives. Serà un espai per fomentar el creixement de les empreses del sector, especialment les vinculades a l’audiovisual i les noves tecnologies de llum i so.

El nou equipament de Palo Alto impulsarà el creixement del sector creatiu, amb epicentre al Disseny Hub Barcelona, especialment de les empreses vinculades a l’audiovisual i les noves tecnologies de llum i so, A la vegada, aquest nou laboratori d'indústries creatives farà créixer la comunitat emprenedora del 22@ a partir del 2023.

El nou pol d’indústries creatives del Centre de creació cultural i artística Palo Alto disposarà de 2.000 m2 de superfície  i incorporarà mòduls flexibles per allotjar empreses de nova creació, laboratoris per a l’experimentació accessible al conjunt del teixit creatiu, on puguin crear nous productes i serveis amb l’ajut de les tecnologies audiovisuals més avançades, i espais expositius per propiciar que el talent creatiu s’apropi al mercat.

El projecte té un pressupost de 5,5 milions d’euros, amb el qual es rehabilitarà tant l’exterior com l’interior de la Nau E, un immoble catalogat i protegit patrimonialment, preservant-ne els elements arquitectònics originals i mantenint l’enfiladissa verda que cobreix totalment la façana del recinte.

Les obres començaran l’abril del 2022 i el futur equipament de Palo Alto entrarà en funcionament el desembre del 2023, sumant-se com a peça clau de l’estratègia d’impuls i transformació de l’ecosistema creatiu de Barcelona.

Més de 8.100 empreses a la ciutat

El nou laboratori incentivarà la col·laboració publicoprivada per fer créixer encara més un sector que ja té més de 8.100 empreses (l’11,8% del total) que ocupen 143.461 barcelonins i barcelonines (el 13,7% del total). Unes xifres que evidencien que les indústries creatives són un sector clau per al present i el futur de Barcelona i que situen la ciutat com a referent internacional, ja que és la novena ciutat europea quant a intensitat creativa.