Una ciutat adaptada per a una mobilitat activa i saludable

16/06/2020 - 10:31 h

Mobilitat i transports. Per facilitar una mobilitat que ompli de vida els barris, la ciutat s’ha reactivat amb 501.000 metres quadrats més d’espai per als vianants, 21'3 quilòmetres nous de corredors bici i millores a la xarxa de carrils bus

Per facilitar una mobilitat que ompli de vida els barris, la ciutat s’ha reactivat amb 501.000 metres quadrats més d’espai per als vianants, 21'3 quilòmetres nous de corredors bici i millores a la xarxa de carrils bus

Les actuacions que s’han executat durant les últimes setmanes atenen les necessitats ciutadanes per desplaçar-se per la ciutat en l’escenari post-covid-19, s’emmarquen en la lluita contra la contaminació i els efectes de l’emergència climàtica i reforcen un model de ciutat que prioritza la salut de la ciutadania, la vida veïnal i el comerç dels barris.

Més carrers adaptats i itineraris segurs per anar a peu

En bicicleta, sense fums a tot arreu!

Les darreres setmanes s’han habilitat 21 quilòmetres de nous corredors bici: carrils de circulació a la calçada que es reserven per a l’ús de la bicicleta i se senyalitzen amb pintura al terra. A més, el servei de Bicing s’ha ampliat amb 68 estacions noves de les 97 que hi havia previstes i ja arriba a barris de muntanya que fins ara no tenien connexió a la xarxa.

Un transport públic eficient i segur

Actuacions a disset carrils bus: segregació amb pilons, creació de més trams i ajustos per facilitar la circulació de vehicles.
Mesures al metro: informació de l’aforament per evitar aglomeracions.
-A tota la xarxa de transport públic s’ha intensificat la neteja i la desinfecció dels espais.

Beneficis d’una mobilitat activa

  • Benestar físic i emocional.
  • Impuls del comerç de proximitat.
  • Menys contaminació, aire més net.
  • Més espai públic per al veïnat.
  • Barris amb més vida.
  • Menys soroll.

Per planificar els desplaçaments per la ciutat podeu consultar el web mobilitat.barcelona. Hi podeu comprovar el temps que necessiteu per arribar a peu a qualsevol lloc, quina ruta us porta per carrers amb més espai per als vianants, quines són les millors opcions per desplaçar-vos en bicicleta o quina combinació de transport públic s’ajusta millor a les vostres necessitats.