Nova convocatòria de subvencions pel clima

28/06/2020 - 19:28 h

Emergència climàtica. És oberta fins al 26 de juliol la segona convocatòria d'aquesta iniciativa que incentiva la lluita contra l’emergència climàtica a través de projectes en àmbits com l'estalvi energètic, el foment del verd o la gestió de residus

És oberta fins al 26 de juliol la segona convocatòria d'aquesta iniciativa que incentiva la lluita contra l’emergència climàtica a través de projectes col·lectius en àmbits com l'estalvi energètic, el foment del verd, la mobilitat sostenible o la gestió de residus

Les subvencions pel clima busquen incentivar projectes que contribueixin a la lluita contra l’emergència climàtica que viu la ciutat i trobar solucions per assolir els objectius que s’estableixen tant a la Declaració d’emergència climàtica com al Pla Clima, per, d’una banda, potenciar la implicació ciutadana i donar suport a projectes col·lectius en aquest àmbit, i, de l’altra, el treball en processos de cocreació amb diverses entitats.

La subvenció podrà cobrir fins a un 80% del cost del projecte amb un màxim de 20.000 euros, i s’haurà de desenvolupar la proposta amb un termini màxim de 12 mesos. Les propostes es poden presentar fins al 26 de juliol només per via telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, seguint totes les instruccions indicades al tràmit.

Per valorar les propostes, es tindrà en compte el nombre d’integrants de l’agrupació, els objectius, la gestió i organització del projecte. També es valorarà l’estratègia d’ambientalització associada, la comunicació prevista i la contribució al marc de treball que marca la Declaració d’emergència climàtica i el Pla Clima.

Per presentar-se a la convocatòria, en cada projecte ha d’haver-hi implicació de com a mínim tres entitats jurídiques. Malgrat l’agrupació d’entitats, cada iniciativa definirà un únic interlocutor i el lideratge serà d’una entitat que sigui membre de la xarxa Barcelona + Sostenible.

La primera convocatòria, que es va fer l’any 2018, va permetre desenvolupar fins a onze projectes en diferents àmbits com ara la mobilitat sostenible, la gestió de residus i l’economia circular, el foment del verd i la millora energètica, i la lluita contra la pobresa energètica.

El proper dijous 9 de juliol hi ha prevista una trobada virtual informativa per resoldre dubtes (per assistir-hi, cal formalitzar una inscripció prèvia).