Nova onada de suport i subvencions per a l’emprenedoria

21/05/2019 - 16:33 h

Ocupació i treball. Els ajuts es dirigeixen a persones que es fan autònomes, perquè tinguin un suport durant el primer any d’activitat.

Es posa en marxa la tercera edició del programa “Llança’t”, que ofereix ajuts perquè les persones emprenedores i autònomes tinguin un suport econòmic durant el primer any d’activitat, per exemple, per a les quotes de la Seguretat Social, el lloguer dels despatxos o els serveis prestats per tercers.

Les sol·licituds per optar a aquestes subvencions es poden presentar fins al 21 de juny de 2019 al portal de tràmits de l’Ajuntament, amb certificat digital, sempre que l’alta a la Seguretat Social sigui posterior a l’1 de juliol de 2017.

“Llança’t” promou l’autoocupació, la creació d’activitats econòmiques noves i l’enriquiment del teixit empresarial a la ciutat, i contribueix a reduir l’atur sobretot entre les persones de més de 40 anys —que representen el 50% del total de persones beneficiàries— i les de menys de 30 anys —el 14%.

Els sectors d’activitat que s’han impulsat fins ara són majoritàriament de l’àmbit dels serveis a les empreses, seguit pel comerç i el transport i la logística.

Durant el primer trimestre del 2019 la creació de societats mercantils ha crescut un 4%, i el nombre de persones autònomes afiliades a la Seguretat Social, un 1,9% respecte al mateix període del 2018.