Nova exposició al Piramidón inspirada en l'equilibri de les relacions

28/05/2019 - 12:12 h

Cultura i Lleure. La mostra de Rosanna Casano, artista resident del Centre d'Art Contemporani, es podrà visitar fins al 2 d'agost

La mostra "Tramoie" de l'artista resident Rosanna Casano al Centre d'Art Contemporani de la Verneda i la Pau, es podrà visitar fins al 2 d'agost.

El dimarts 28 de maig, a les 19.30 h s’inaugura l’exposició “Tramoie” de l’artista resident Rosanna Casano al Centre d’Art Contemporani Piramidón, a la planta 16 de l’edifici situat al c. Concili de Trento, 313. Es tracta de la segona exposició individual del 2019 i es podrà visitar fins al 2 d’agost.

Una obra inspirada en la tramoia

Després d’una intensa etapa centrada en explorar les diverses qualitats del paper, Rosanna Casano presenta un conjunt d’obres –collages i teles- unificades pel títol de la mostra “Tramoie”, italianització inconscient de la paraula ‘tramoies‘, fent referència a un entramat metafòric que subjecta fràgilment diversos cossos en moviment.

A l’exposició, Casano teixeix un recorregut que bascula entre la figuració i l’abstracció, i també en parla de la relació imprescindible entre la part i el tot. Les figures en equilibri que s’hi mostren, descriuen alhora les relacions que ens uneixen els uns als altres; relacions tan diverses com cada una de les figures que conformen aquesta gran cartografia humana.

Sens dubte, Casano juga en un terreny inconcret entre la figuració i l’abstracció. Ella mateixa ho ha volgut definir com una “figuració abstracta”, feta a partir de formes sintètiques que configuren un joc d’ombres i de lligams que ens remeten a qüestions essencials de l’existència i on, per tant, les persones espectadores s’hi poden veure reflectides.

Fàbrica de creació i galeria d’art

Piramidón és un espai creat l’any 1990 amb la voluntat de proporcionar la infraestructura necessària pel desenvolupament dels artistes. És un espai híbrid que fusiona l’àmbit de la producció artística amb l’àmbit de difusió, exhibició i venta d’obres d’art.

Des dels seus inicis, el centre es basa en la promoció i exposició de l’art contemporani en els seus llenguatges més diversos, per apropar l’art contemporani al públic general.

La seva configuració permet als visitants del centre, a més de veure l’exposició actual, conèixer els artistes en el seu espai creatiu, fet que diferencia Piramidón de la gran majoria de galeries d’art.