Nova oficina de benvinguda al talent internacional al MediaTIC

23/11/2021 - 12:49 h

Promoció de ciutat. El Barcelona Intenational Welcome Desk és un nou servei per facilitar l’acollida de persones d’altres països que decideixen establir-se, viure, treballar, invertir o estudiar a la ciutat.

El Barcelona Intenational Welcome Desk és un nou servei per facilitar l’acollida de persones d’altres països que decideixen establir-se, viure, treballar, invertir o estudiar a la ciutat. Se situa a l’Edifici Media-TIC, al 22@.

Concretament, el Barcelona International Welcome Desk s’adreça a persones que inverteixin en projectes empresarials, que vulguin emprendre i crear-ne de nous o que investiguin i facin activitats de recerca científica, a professionals altament qualificats i a estudiants universitaris, ja siguin de grau, postgrau o doctorat. Actualment el 22% dels residents són nascuts fora de l’Estat, una xifra que va créixer gairebé un 3% el darrer any.

Un equip expert i facilitador s’encarregarà, de manera personalitzada, d’atendre les persones que sol·licitin aquest servei per fer tràmits vinculats als permisos de residència i treball, els passos per crear un negoci o invertir-hi, els documents d’identitat, l’accés a l’habitatge, la sanitat i l’educació, la mobilitat i el transport públic, els impostos i aspectes fiscals i altres qüestions pràctiques per residir a la ciutat.

Una iniciativa pionera a l’Estat per reclutar talent

Es tracta de la primera iniciativa d’aquest tipus a tot l’Estat, i pren com a referència serveis similars d’altres grans ciutats com Copenhaguen, Amsterdam o Hamburg. Aplega de manera coordinada els serveis de Promoció de Ciutat, Barcelona Activa i la Direcció d’Informació i Atenció Ciutadana.

L’acció també neix de la necessitat d’atraure àrees de talent clau, sobretot del sector de les TIC, per reclutar talent, ja sigui per a empreses locals, empreses emergents, multinacionals, universitats o centres de recerca. De fet, s’inscriu en l’estratègia del pla Barcelona Fàcil, el full de ruta per facilitar l’activitat econòmica a la ciutat per promoure el vincle entre les empreses i el talent barceloní, a més de connectar el talent internacional amb l’ecosistema empresarial.

MediaTIC, símbol de la innovació

L’edifici MediaTIC, de Barcelona Activa, és una construcció emblemàtica, amb una arquitectura pionera i que ha esdevingut un dels símbols del districte de la innovació 22@ de Barcelona. Es va construir al carrer de Boronat amb Sancho d’Àvila i va ser inaugurat al 2010.

El particular cub de 38 metres d’alçada té un revestiment de les façanes diferent en funció de la seva orientació i l’incidència solar per obtenir una màxima eficiència ambiental i un estalvi energètic considerable. Alberga un ecosistema de 14.000 metres quadrats on conviuen entorns d’innovació i recerca, formació tecnològica i activitat empresarial.