Obre el nou espai enjardinat de les places de Dolors Piera i Isabel Vila

03/08/2020 - 12:14 h

Urbanisme. Aquest nou interior d’illa està situat entre els carrers Ciutat de Granada, Sancho de Ávila, Roc Boronat i Almogàvers, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou.

Aquest nou interior d’illa està situat entre els carrers Ciutat de Granada, Sancho de Ávila, Roc Boronat i Almogàvers, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou.

L’espai compta amb un total de 6.550 . Està format per una gran zona verda de 2.053 m², un bancal de 400 m² per a horts, que gestionaran les entitats veïnals, un estany naturalitzat (que s’omplirà amb aigua pròximament), pèrgoles, i una zona de jocs per a gent gran. Pel que fa a la vegetació, a més de l’arbrat ja existent, hi ha un centenar d’espècies arbustives de nova plantació i un petit jardí d’arbres fruiters.

Les dues semiplaces que conformen l’espai homenatgen dues dones rellevants en la història de l’educació i el sindicalisme català:
Dolors Piera va ser una destacada pedagoga i sindicalista lleidatana del s. XX, a més d’una de les fundadores de la Federación de Enseñanza de la UGT.
-Isabel Vila, republicana gironina, és considerada una de les primeres sindicalistes catalanes.

El nou interior d’illa dona servei al veïnat dels edificis de l’entorn i també facilita l’ús i la comunicació per a d’altres persones usuàries del barri. Les obres de millora urbana d’aquest nou espai van ser impulsades fa tres anys per l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), amb una inversió d’1,69 milions d’euros.