Les biblioteques dels barris de Sant Martí, de nou reobertes

04/07/2020 - 00:17 h

Cultura i lleure. Deu de les biblioteques de la ciutat són obertes des del 2 de juliol un cop finalitzades les tasques de condicionament, i durant el mes de juliol seran 30 les biblioteques obertes arreu

Deu de les biblioteques de la ciutat són obertes des del 2 de juliol un cop finalitzades les tasques de condicionament, i durant el mes de juliol seran 30 les biblioteques obertes arreu

Des del passat 2 de juny s’han anat obrint biblioteques de forma gradual un cop finalitzades les tasques de condicionament i senyalització necessàries per garantir  la seguretat de les persones usuàries i de les que hi treballen, desplegant les mesures sanitàries oportunes.

Les persones usuàries podran reservar documents sense necessitat de demanar cita prèvia per anar-los a recollir, es podrà accedir lliurement a les col·lecions i les sales d’estudi que ja estan obertes des del 29 de juny.

Normativa sanitària

Per garantir la quarantena de 48 hores que han de passar tots els documents, els que hagin estat consultats per les persones usuàries s’hauran de deixar a les taules o als carros senyalitzats específicament, i en cap cas s’hauran de retornar a les prestatgeries.

Els diaris i les revistes no es podran consultar lliurement i s’hauran de demanar al personal de la biblioteca.

En relació amb l’ocupació dels espais, hi haurà indicacions d’aforament màxim i els seients i ordinadors que no es poden ocupar estaran senyalitzats. Així mateix, caldrà seguir les indicacions de seguretat marcats pels elements de senyalització i les que donin els treballadors.

Es restableix el servei de préstec interbibliotecari entre les biblioteques obertes, i la realització d’activitats presencials amb inscripció prèvia i control d’aforament. En el cas de realització de tallers no es podrà compartir material amb altres usuaris.

Serà obligatori l’ús de mascareta a partir dels 6 anys i amb les excepcions establertes per les autoritats sanitàries, i també serà obligatori el rentat de mans amb hidrogel i el manteniment de la distància de seguretat d’1,5 metres, excepte en el cas dels grups estables de convivència.