Pacificació dels entorns de l'Institut Moisès Broggi

22/07/2021 - 11:05 h

Urbanisme i infraestructures. L'actuació se centra en pacificar el tram del carrer de Sant Quintí situat davant del centre educatiu, així com ampliar el xamfrà a tocar del carrer de la Indústria.

Aquest estiu es pacificaran els entorns de cinc centres educatius de Sant Martí en el marc del programa Protegim les Escoles. El 26 de juliol comencen els treballs a l'Institut Moisès Broggi, al barri del Camp de l'Arpa del Clot, situat a tocar de l'Escola Miralletes.

L’Institut Moisès Broggi està situat al c. Sant Quintí, entre els carrers de la Indústria i de Sant Antoni Maria Claret, al barri del Camp de l’Arpa del Clot.

L’actuació de pacificació proposa fer una ampliació de la vorera del c. Sant Quintí, que arribarà a tenir 4,50 metres, ocupant l’actual carril de serveis del costat de l’Institut i també un carril de circulació. Just davant de la porta de l’institut s’instal·larà una barana.

A més, s’ampliarà el xamfrà nord de la cruïlla entre els carrers de Sant Quintí i de la Indústria. L’ampliació és de 6 m, passant a disposar d’un xamfrà de 13 m d’amplada des de la façana de l’Institut. L’espai també es protegirà amb una barana metàl·lica.

En les dues ampliacions es col·locarà mobiliari urbà, com jardineres, taulons en creació de grades, cadires i ancoratges de bicicletes, així com es pintarà amb sanefes per visibilitzar el centre educatiu.

D’aquetes ampliacions també se’n beneficiarà l’Escola Miralletes, ubicada al c. de la Indústria, entre els carrers de Sant Quintí i de Conca.

Urbanisme tàctic

Concretament, aquestes ampliacions són pròpies de l’urbanisme tàctic, una eina per canviar ràpidament els usos d’un carrer, d’una manera econòmica i fàcilment reversible en cas necessari. D’aquesta manera, per exemple, pintant un carril de la calçada d’un carrer i col·locant-hi mobiliari urbà, es pot guanyar més espai per al vianant, per passejar, per crear noves places i nous espais d’estada o per protegir els voltants d’una escola.

En el cas de Barcelona, l’urbanisme tàctic s’ha utilitzat en el programa Superilles, Protegim les Escoles, en les actuacions d’emergència per a la covid-19, en l’ampliació de terrasses i  en diverses actuacions de mobilitat.

Llocs segurs i plens de vida

Les escoles són punts neuràlgics, a partir dels quals es consolida un model urbà més verd, més amable i més jugable. Traient cotxes de davant de les escoles, avancem cap a una ciutat més saludable i més segura per als nens i nenes. Quan s’allunyen els centres escolars del trànsit, s’eviten accidents i es redueix la contaminació i el soroll que pateixen les famílies. L’espai guanyat és un punt de trobada, un lloc segur on jugar, compartir i fer vida de barri.

Al web Protegim les Escoles es pot consultar tota la informació actualitzada de les intervencions i el mapa amb les escoles.