Poblenou Open Day està d’aniversari!

03/05/2022 - 13:57 h

Aquest dissabte 7 de maig, el districte creatiu de la ciutat ofereix de 12 a 22 h una programació cultural plena d’activitats gratuïtes obertes a la ciutadania.

L’associació Poblenou Urban District celebra deu anys d’existència, una dècada dedicada a impulsar la comunitat creativa més gran de Barcelona. El Poblenou Open Day celebra l’aniversari amb una programació plena d’iniciatives gratuïtes obertes a tots els públics, oferint més d’una cinquantena de propostes: conferències, demostracions, tallers, música en directe o portes obertes a galeries d’art, centres de creació, estudis d’artistes, showrooms, botigues i espais gastronòmics.

L’esdeveniment té lloc aquest dissabte 7 de maig des de les 12 h fins a les 22 h, i preveu acollir més de 15.000 visites. La programació completa es pot consultar en el següent enllaç:

Programació Poblenou Open Day 2022

Entre la programació d’aquest desè aniversari, destaca l’espectacle coproduït per Poblenou Urban District i la Factoria Cultural Martínez De una soledad muy parecida a la felicidad, basat en un text de l’escriptora i guanyadora del Premi Nobel de Literatura 2015 Stvelana Aleksiévich i interpretat per l’actriu Patricia Jacas a l’espai ROC35.

També hi haurà dues exposicions solidàries amb Ucraïna a Palo Alto Barcelona, la primera titulada ONZE: 10 artistes, 10 subhastes, 1 causa i la col·lectiva Artist Against War, on hi haurà un punt de venda d’art. La totalitat del recapte anirà destinat a la iniciativa d’activisme alimentari Health Warriors i a la compra de material sanitari per a Ucraïna.

El Museu Can Framis ofereix una jornada d’entrada reduïda per poder visitar les seves exposicions: Monòleg, diàleg i concepte i Fora de camp. A més, a les 11.30 h, hi ha programada una activitat dirigida als més petits i petites de la família.

L’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) convida a veure la instal·lació interactiva Aigua Invisible, creada per estudiants del Master in Advanced Architecture per al Festival Llum BCN d’enguany. La instal·lació mostra les petjades d’aigua de la majoria dels productes alimentaris consumits a Europa.

El Poblenou Open Day, també a l’exterior

La cantonada entre els carrers Àvila i Pujades serà el punt de trobada ineludible per a les persones amants de l’art mural i el grafiti. S’hi podrà veure en directe el treball de més d’una trentena d’artistes seleccionats per l’associació El Windows Arts Circuit, un circuit que permet al públic experimentar en directe el procés complet de creació d’art mural sobre suports no convencionals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és recuperar els espais en desús de les ciutats com a àrees d’alt valor cultural.