Poblenou Open Night, esdeveniment cultural de referència a Barcelona

21/11/2018 - 12:43 h

Cultura i lleure. Més de 100 artistes, tant emergents com consolidats, hi participen a través d’exposicions, mostres d’art, workshops, concerts, gastronomia i altres activitats gratuïtes.

Més de 100 artistes, tant emergents com consolidats, hi participen a través d’exposicions, mostres d’art, workshops, concerts, gastronomia i altres activitats gratuïtes.

La 5a edició del Poblenou Open Night  se celebra aquest divendres 23 de novembre. A partir de les 19 h (i fins a la 1 h de la matinada), es posa en marxa una àmplia programació d’activitats de caràcter gratuït que tenen com a objectiu donar visibilitat a la gran comunitat artística i creativa que creix any rere any al barri del Poblenou.

La jornada està organitzada per Poblenou Urban District, una associació privada sense ànim de lucre, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Programació Poblenou Open Night 2018

Novetats de l’edició 2018

Tot i que no s’ha desvetllat la totalitat del programa del Poblenou Open Night, s’ha anunciat una nit dedicada al trap i als nous formats de distribució de continguts musicals i audiovisuals, així com la performance de l’artista italiana Katia Giuliani a la galeria L&B i la inauguració de l’exposició The Masks We Wear a la galeria Manifest Destiny Art.

Els Tallers Europa organitzen un torneig de futbol 3×3 de la mà de la lliga de creatius NewTown League, una competició esportiva formada per estudis, productores i agències de Barcelona.

Activitats principals

Palo Alto Open Night. La Fundació Palo Alto obre els seus espais creatius amb diferents activitats relacionades amb l’acció social, la sostenibilitat i la creativitat. La Fundació organitza, entre d’altres:

  • Taller: “Aprofitem! Palo Alto Open Tast”, contra el malbaratament alimentari, amb el xef Sergi de Meià.
  • Taller “Re-dissenyem!” per generar idees i crear accions que ajudin a aplicar estratègies d’economia circular i reutilització.
  • Col·loqui: “Houston, tenim una oportunitat”, organitzat per Brother for Change, que parla sobre com utilitzar la creativitat per generar solucions a problemes socials.
  • Portes obertes a l’estudi de Javier Mariscal.
  • Curs de fotografia per a mòbils.

Windows Art Circuit. Es tracta d’un recorregut pel Poblenou on diferents artistes s’apropien de l’espai públic. Aquest divendres, els millors 20 artistes de les darreres edicions realitzen noves intervencions aplicant diverses disciplines.

Makerspaces Circuit. Adreçat al públic interessat en el sistema de creació maker. Té un total de set espais oberts, centrats en la innovació digital, la fabricació 3D i la recerca en matèria tecnològica.