Acte de presentació de les obres guanyadores del certamen Paraules a Icària

29/05/2019 - 13:06 h

Literatura. L'acte se celebra el 4 de juny a les 19.00 h a la sala d'actes de la biblioteca Poblenou-Manuel Arranz

La biblioteca Poblenou-Manuel Arranz acull l'acte de presentació de les obres guanyadores de l'onzena edició del certamen literari Paraules a Icària, impulsat per Edicions Saragossa i el Districte de Sant Martí.

En l’edició d’enguany del certamen literari Paraules a Icària s’ha reconegut els treball dels autors Jordi Vilagut i Munt, amb l’obra La Presó, en la categoria de narrativa, i de Glòria Calafell amb Jardí (i més espais), en la categoria de poesia).

Tres mesos de l’acte de lliurament de premis del passat 28 de febrer es fa l’acte de presentació de les obres guanyadores, a càrrec de Laura Mencía, sociòloga i escriptora, i Eduard Miró, filòleg i poeta. Amb la col·laboració de l’editora Rosa M. Zaragoza i la participació dels autors.

Dimarts 4 de juny, a les 19.00 h
Acte de presentació obres del Paraules a Icària

Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz
(c. del Joncar, 35)

Ja fa onze anys que se celebra el certamen literari Paraules a Icària, organitzat pel Districte de Sant Martí i Edicions Saragossa, amb l’objectiu de promoure la creació literària i fomentar el plaer de la lectura.

Les obres guanyadores i la seva autoria

Jordi Vilagut va néixer l’any 1964 a Barcelona. És periodista des de fa trenta anys i, entre altres llocs, ha treballat a Catalunya Ràdio i Ràdio Nacional d’Espanya. Des de fa divuit anys és redactor de Diffusion Sport, revista professional del sector de l’esport, del qual n’és director des del 2015.

La novel·la La Presó té una forta càrrega històrica i està molt arrelada a un territori, el Solsonès, i més concretament en la serra de Busa. L’acció gira al voltant de la Guerra del Francès des de la perspectiva d’un jove que es veu arrossegat pels esdeveniments fins al punt que acaba tenint-hi un paper rellevant de manera espontània. L’atzar acabarà portant el protagonista a sumar-se a l’exèrcit.

Glòria Calafell va néixer l’any 1947 a Barcelona. Llicenciada en Filologia Catalana per la U.B. Ha exercit de Professora de Secundària a l’IES Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès. També exercia de professora a l’ICE de l’UAB com a professora del CAP i de Reciclatge del Català a altres professors i mestres de primària. Ha alternat les classes amb la seva passió per l’escriptura. En diverses ocasions ha quedat com a finalista en altres concursos i té publicats diversos poemaris.

El poemari Jardí (i més espais) és una reflexió sobre l’evolució d’un jo poètic a través de diversos espais. És un llibre introspectiu en què l’entorn té una subjectivitat en què la paraula, la música i el color s’hi uneixen.