Presentació de la 5a edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí

13/03/2020 - 11:03 h

feminismes i dona. L’acte es va celebrar divendres 6 de març a l’Espai Jove La Fontana i va comptar amb la presència de les guanyadores de les dues edicions anteriors

L’acte es va celebrar divendres 6 de març a l’Espai Jove La Fontana i va comptar amb la presència de les guanyadores de les dues edicions anteriors

El Districte de Sant Martí, la Direcció de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell de les Dones de Sant Martí i les Biblioteques del Districte convoquen anualment el Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i erradicació de la violència masclista.

Tot i que la convocatòria ja està oberta, la presentació oficial de la V edició del Premi es va celebrar divendres passat a l’Espai Jove La Fontana. Hi van assistir Adriana González Verdera i Daira Butron, guanyadores de les edicions del 2018 i 2017, respectivament. El públic assistent va poder conèixer Muses, l’obra guanyadora de l’anterior edició, de la mà de la seva creadora, González Verdera.

També hi va participar la il·lustradora Clara-Tanit Arqué, que va realitzar un mural en viu durant l’acte, amb la tècnica del graphic recording, i va oferir un discurs en favor de les dones creadores.

La presentació de la V edició del Premi va comptar amb la presència a més d’Alba García, editora d’Alpha Còmic, i Lorena Domínguez, consellera de Feminismes i LGTBI del Districte de Sant Martí.

Durant l’acte, es van donar a conèixer les bases específiques del certamen, els requisits de participació o les característiques de les obres a concurs, entre altres aspectes.

Qui pot participar-hi?

Hi poden concursar joves fins als 25 anys que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona. S’estableixen dues categories:

  • Categoria A: participants de 16 a 25 anys.
  • Categoria B: participants menors de 16 anys.

Hi ha també dos tipus de premis: els guardons que atorga el jurat i els atorgats pel públic. Els premis consisteixen en cursos de còmic i lots de còmics i novel·les gràfiques. La persona guanyadora en la categoria A rebrà a més un premi en metàl·lic de 1.000 €.

Per què aquest premi?

Aquest certamen té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i la no violència.

A més de denunciar la violència masclista, els còmics han de tenir com a finalitat contribuir a la seva prevenció i erradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere.

El Premi Jove de Còmic Sant Martí compta amb la col·laboració de l’Escola Joso, Norma Editorial i la Cooperativa Trama SCCL.