Estrena del documental 'Sota l'ombra d'un Baobab'

16/10/2019 - 14:58 h

Pla de barris. El treball mostra el procés de naixement i consolidació de grups de joves fins a constituir-se com a entitats de lleure associatiu. La presentació es fa dilluns 21 d'octubre a l'Escola La Pau

El documental 'Sota l'ombra d'un Baobab' mostra el procés de naixement i consolidació de grups de joves fins a constituir-se com a entitats de lleure associatiu als seus barris. El treball es presenta dilluns 21 d'octubre a l’Escola La Pau.

Dilluns 21 d’octubre, a les 17.30 h, a la sala d’actes de l’Escola La Pau (carrer d’Extremadura, 15) tindrà lloc la presentació del documental Sota l’ombra d’un Baobab.

En aquest documental hi participen diferents joves dels barris de Sant Genís dels Agudells (districte Horta-Guinardó), Baró de Viver (districte de Sant Andreu), la Verneda i la Pau (districte de Sant Martí) i de l’Agrupament Escolta Trini Nova (districte de Nou Barris), i mostra el procés de creació de grups de joves fins a constituir-se com a entitats de lleure associatiu -esplais i caus- en els seus barris.

L’acte de presentació pública del documental s’impulsa des del programa municipal Baobab (Institut Municipal d’Educació de Barcelona), en el marc de Pla de Barris, i té com a objectiu donar visibilitat a les entitats de lleure associatiu integrades en aquesta iniciativa.

Per mitjà del programa Baobab s’ha promogut i facilitat la creació de l’Agrupament Escolta Trini Nova, l’Agrupament Escolta El Roure de Sant Genís dels Agudells i, entre d’altres accions, en aquest moment, s’està treballant amb dos grups de joves dels barris de la Verneda i la Pau (districte de Sant Martí) i Baró de Viver (districte de Sant Andreu) que tenen com a objectiu crear esplais o caus al seu barri.

El documental Sota l’ombra d’un Baobab té com a objectiu destacar la creació d’esplais i caus als barris de Barcelona on no n’hi ha i, a més, donar a conèixer les oportunitats que ofereix el lleure educatiu i comunitari, la xarxa de lleure associatiu que existeix a la ciutat i els representants que estan al capdavant d’aquests projectes.