Primera Fira de Consum Responsable.

23/12/2015 - 14:43 h

Aquest Nadal la plaça de Catalunya serà l’escenari de la primera edició de la Fira de Consum Responsable.

Aquest Nadal la plaça de Catalunya serà l’escenari de la primera edició de la Fira de Consum Responsable.

Del 19 de desembre al 4 de gener la plaça de Catalunya serà l’escenari de la I Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària), organitzada pel Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu és difondre entre la ciutadania l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat i fan possible alhora una economia realment social i solidària. Són propostes modestes respecte del consumisme massiu, però que mostren que existeixen projectes viables, amb un alt retorn social i ambiental, i que fan possible i potencien el consum responsable.

A la fira es mostraran projectes, entitats i empreses que promouen l’economia i la transformació socials i proposen un canvi del model socioeconòmic. Aquests projectes impulsen l’economia de proximitat, arrelada als barris, als districtes, a la ciutat i al país, la que no es deslocalitza i s’orienta a satisfer les necessitats, les aspiracions i, fins i tot, els desitjos de les persones i els territoris.

A la fira hi haurà:

— 1 espai per a activitats (matins i tardes)

— 36 estands, que ocuparan 65 projectes i entitats en 2 torns: del 19 al 27 de desembre i del 28 de desembre al 4 de gener

La fira estarà tancada el 25 i 26 de desembre, la tarda del 31 de desembre i tot l’1 de gener.

L’àmplia oferta dels estands abastarà una bona part dels àmbits de l’economia social i solidària: alimentació, roba, cultura i coneixement, restauració, formació, comunicació i informació crítica, lleure i turisme responsable, finances i assegurances ètiques i cooperatives, salut i cures, energia i telefonia responsable i altres serveis, com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

Les persones visitants, per tant, podran gaudir d’una mostra àmplia i diversa de productes d’alimentació, artesania, tèxtil i complements, llibres i publicacions, cosmètica, serveis d’energia i telefonia, antiguitats, discs de vinil, pintures, jardineria de Nadal i, fins i tot, bicicletes de segona mà. Al punt d’informació de la fira (a l’espai d’activitats) trobareu informació de les àrees de l’Ajuntament de Barcelona que la promouen: Comerç, Drets Socials i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum.

Més informació