Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 10 d’abril de 2018

10/04/2018 - 18:06 h

Resum dels acords presos en l’àmbit d’impuls i de control del Govern municipal.

La sessió plenària celebrada el 10 d’abril ha estudiat les propostes de l’oposició, presentades en el Plenari celebrat el 23 de març, que va quedar suspès abans de començar la part d’impuls i de control de l’executiu municipal a causa de la tensa situació que la política catalana va viure aquell dia.

El Grup Municipal Demòcrata ha proposat que el Govern municipal elabori i presenti en el proper Plenari un informe de tots els contenciosos administratius que comportin demandes associades de responsabilitat patrimonial, amb un càlcul del cost econòmic que podrien tenir. La proposta ha estat aprovada amb el vot favorable de Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, el PSC, el PP, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit. ERC s’ha abstingut de votar.

El grup municipal de Ciutadans ha demanat que s’impulsi la reforma urbanística de l’avinguda Diagonal, entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan. La proposta ha estat aprovada amb el vot favorable del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, ERC, el PSC, el PP i el regidor no adscrit, i l’abstenció de Barcelona en Comú i la CUP – Capgirem Barcelona.

El grup municipal d’ERC ha presentat una proposta en què demanava inversions per millorar el transport públic de la ciutat i de l’àrea metropolitana. La proposta ha estat rebutjada amb el vot favorable de Ciutadans, d’ERC i de la CUP – Capgirem Barcelona; el vot contrari de Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata i el PP, i l’abstenció del PSC i el regidor no adscrit.

El PSC ha sol·licitat impulsar un acord institucional, polític i ciutadà per al 22@ que en defineixi les principals actuacions. La proposta ha estat aprovada amb el sí del Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, el PSC i el regidor no adscrit; el vot contrari de Barcelona en Comú i la CUP – Capgirem Barcelona, i l’abstenció d’ERC i el PP.

El PP ha presentat una proposició en què suggeria temes per consultar a la ciutadania. La proposta ha estat rebutjada. Només el PP hi ha votat a favor; Barcelona en Comú, ERC i la CUP – Capgirem Barcelona s’hi han oposat, i el Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans, el PSC i el regidor no adscrit s’han abstingut de votar.

La CUP – Capgirem Barcelona ha proposat un pla de xoc per a la gent gran que es tradueixi en la construcció immediata de centres de dia i residències per a les àvies i els avis de la ciutat. La proposta ha estat aprovada amb el vot favorable de Barcelona en Comú, el Grup Municipal Demòcrata, ERC, la CUP – Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit, i l’abstenció de Ciutadans, el PSC i el PP.

El Plenari s’ha acabat amb la lectura de les declaracions institucionals següents:

  • Declaració institucional en què s’insta la Fiscalia italiana a alliberar de forma immediata el vaixell de Proactiva Open Arms.
  • Declaració institucional sobre el dret al sufragi actiu de les persones amb discapacitat.
  • Declaració institucional en suport de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.