Sant Martí inicia una prova pilot per a la interpretació en llengua de signes per videoconferència

07/12/2018 - 08:03 h

Inclusió. S'ha posat en marxa al CAP Sant Martí de Provençals amb l'objectiu de dotar de més autonomia les persones signants

El CAP de Sant Martí de Provençals estrena un sistema que permet la interpretació en llengua de signes per videoconferència. Es tracta d'una prova pilot impulsada per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

El nou sistema, impulsat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), permet aprofitar les noves tecnologies per facilitar la comunicació entre persones sordes que parlen en llengua de signes i la resta de la ciutadania.

Després de la posada en marxa del servei aquest estiu al Servei d’Atenció al Públic de l’IMPD, al novembre s’ha iniciat la prova pilot al CAP de Sant Martí, al mateix temps que als centres de Cotxeres (Nou Barris) i Casernes (Sant Andreu).

El centre corresponent ja compta amb la tecnologia necessària per realitzar una videotrucada amb SKYPE per tal de connectar-se amb una plataforma on sempre hi ha una intèrpret disponible per signar de l’empresa Comunicados.

L’objecte és permetre la validació d’aquest nou sistema d’interpretació, com una eina facilitadora de la independència a les persones signants que ho necessitin, ja que no és necessari concertar hora amb un intèrpret.

L’equip d’accessibilitat de l’IMPD validarà, conjuntament amb el Consorci Sanitari de Barcelona, l’efectivitat d’aquest nou sistema a partir de la valoració per part de les persones usuàries dels serveis d’atenció que formen part d’aquesta prova. La prova finalitzarà a finals del 2018 amb possibilitats de pròrroga.