Recorrem el barri del Besòs i el Maresme amb ulls de dona

12/06/2018 - 15:05 h

Pla de barris. La primera cita és el dilluns 18 de juny amb un taller previ a la marxa exploratòria per consensuar l'itinerari

El Pla de Barris organitza una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere al Besòs i el Maresme per analitzar l'entorn i buscar solucions per fer la vida més segura i còmode.

Zones massa fosques, llocs pels quals no es pot transitar amb els cotxets o falta de jardins i parcs infantils. Són alguns dels problemes amb els que es troben les veïnes de la ciutat quan passegen pels seus barris fent que moltes d’elles tinguin una sensació d’inseguretat permanent.

Per tal de revertir aquesta sensació, el Pla de barris ha iniciat unes sortides a tots els barris de la ciutat per explorar el territori des d’una perspectiva de gènere. D’aquesta manera, les dones poden observar “in situ” elements que podrien millorar la seva vida quotidiana en matèria de seguretat i ús de l’espai urbà.

Marxa de dones al Besòs i el Maresme

És el torn de les veïnes del Besòs i el Marseme. El procés comença amb una primera reunió informativa per a totes les veïnes en la qual s’establiran les problemàtiques i es proposarà el recorregut. Serà el dilluns 18 de juny, de 17 a 19h al Casal de Barri Besòs (Cristóbal de Moura, 82).

Pel que fa a la marxa exploratòria es farà el dimecres 27 de juny. Es faran fotos durant el recorregut i s’explicaran les experiències de cadascú. Per últim, el dimecres 4 de juliol, es farà la sessió final on es presentaran les conclusions de la marxa.

Hi poden participar totes les dones que visquin i/o treballin dintre del territori a analitzar. S’ofereix servei de cangur infantil el qual s’ha de sol·licitar 24 hores abans per
mitjà de l’adreça electrònica pladebarris@bcn.cat.

VÍDEO: Pla de Barris del Besòs i el Maresme