Recta final del Premi Jove de Còmic Sant Martí

24/11/2021 - 19:55 h

Feminismes. La Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert acull dilluns 29 de novembre l’acte de lliurament dels guardons, a partir de les 18 h.

La Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert acull dilluns 29 de novembre l’acte de lliurament dels guardons, a partir de les 18 h. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

El reconeixement als joves autor i autores que han participat en la 6a edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i l’erradicació de la violència masclista se celebra en el marc del 25N, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. Durant l’acte, s’atorgaran els premis del jurat professional i també els premis del públic, tant en la categoria A (obres fetes per joves de 16 a 25 anys) com en la categoria B (còmics realitzats per menors de 16 anys).

VI Premi Jove de Còmic Sant Martí: lliurament dels guardons
Dilluns 29 de novembre, a les 18 h.
Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert.

L’acte serà conduït per l’actriu Sara Sansuan. Durant els parlaments, hi participaran la presidenta del Consell de Districte, Marilén Barceló, i la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global i Feminismes i LGTBI, Laura Pérez. Tancarà l’acte Lorena Domínguez, consellera de Feminismes i LGTBI del Districte de Sant Martí.

L’escriptora Maria Sevilla serà l’encarregada fer l’aportació cultural amb una sèrie d’actuacions poètiques. El plat fort de la tarda serà el diàleg que mantindran diverses creadores de còmic amb membres del Consell de les Dones de Sant Martí, un acte presentat per la presidenta del Consell, Inma Bajo. 

En l’edició d’enguany, s’han presentat 9 obres, 5 en la categoria A i 4 en la categoria. Els còmics a concurs es poden consultar en el web del districte:

VI Premi Jove de Còmic Sant Martí – Obres presentades

Els premis del jurat consisteixen en còmics i novel·les gràfiques. A més, la persona guanyadora en la categoria A rebrà un premi en metàl·lic de 1.000 €; i la guanyadora en la categoria B, una tauleta gràfica. Els i les joves autores dels còmics premiats pel públic seran obsequiats amb un curs intensiu de còmic, a més d’un lot de còmics i novel·les gràfiques.

Per què aquest premi?

Aquest certamen, organitzat pel Districte de Sant Martí i la Regidoria de Feminismes, té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i la no violència.

Els còmics han de tenir com a finalitat denunciar el fenomen de la violència masclista i contribuir a la seva prevenció i erradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere.

El Concurs compta amb la col·laboració de l’Escola Joso – Centre de Còmic i arts visuals-, Norma Editorial i la Cooperativa Trama SCCL.