'Treball als barris' ha permès reinserir al mercat laboral 100 persones del Besòs i el Maresme

13/02/2020 - 13:06 h

Ocupació i treball. Aquest programa de Barcelona Activa impulsa accions de dinamització i foment de l'ocupació a mida per a cadascun dels sis barris participants a la ciutat

Les dades d’ocupació a Barcelona segueixen una tendència positiva el darrer any i ja se superen els 1,1 milions de persones afiliades a la Seguretat Social, la millor xifra des de l’any 2007. El programa 'Treball als barris' ha ajudat a reinserir 841 persones al mercat laboral l'any passat, un centenar de les quals són del barri del Besòs i el Maresme.

Barcelona ha seguit creant ocupació el darrer any, superant el llindar d’1,1 milions de persones afiliades a la Seguretat Social, obtenint el millor nivell d’ocupació des de finals de 2007. Aquest increment d’ocupació en 2019 té un impacte en l’economia de la ciutat i afavoreix a col·lectius de persones vulnerables.

A través del programa “Treball als barris” de Barcelona Activa s’ha permès inserir al mercat laboral 841 persones l’any 2019. Un 49% de les participants estaven en situació d’atur de llarga durada i un 69% no tenien cap prestació.

Concretament, al barri del Besòs i el Maresme (un dels deu barris que hi participa) s’han inserit 100 de les 265 participants al programa l’any passat. Majoritàriament són persones de 40 a 54 anys sense estudis o amb estudis secundaris. Un 86,2% no rebien cap prestació econòmica. A més, el programa ha permès ocupar a 27 persones del barri en diversos projectes integrals.

Punt d’orientació laboral de ‘Treball als barris’ a Sant Martí
Centre Cívic Besòs
(rbla. de Prim, 87-89)
Telèfon de contacte: 93 401 95 56

Un programa fet ‘a mida’

‘Treball als barris’ té en compte les característiques pròpies de cada barri, les seves necessitats específiques i les seves potencialitats. S’impulsen accions de dinamització i foment de l’ocupació a mida per a cada barri, sobretot en aquells territoris més vulnerables i que necessiten una atenció especial.

A més, traça un itinerari personalitzat per a cada usuari i usuària que inclou un mapa d’activitats per a la millora professional i diverses tutories de seguiment amb professionals d’orientació laboral que reforcen el procés de recerca de feina.

Un dels projectes destacats del programa és “Cases d’oficis”, en què s’ensenya a joves de 16 a 24 anys un ofici de l’àmbit digital, del medi ambient o del món de l’espectacle. La mitjana d’inserció laboral o de retorn al sistema educatiu és del 58% dels casos, tot i que es preveu que aquesta xifra augmenti a mesura que els joves que ja han acabat la formació accedeixin al mercat laboral.

Nova formació al 2020

Aquest any, Barcelona Activa ha anunciat una desena de formacions per facilitar a les persones en condicions de vulnerabilitat a reinserir-se en el món laboral. Els cursos aporten la qualificació professional en diferents sectors d’activitat, i ara mateix estan disponibles els de bugaderia, neteja hospitalària, construcció i reparació en materials i pintures d’embarcacions, fusteria i col·locació de parquet, auxiliar de càtering, entre d’altres.

Per a més informació del programa hi ha disponible aquest correu electrònic: treballalsbarris@barcelonactiva.cat.

Més informació