Repensem entre tots i totes el 22@

29/09/2017 - 14:12 h

Dissabte 7 d’octubre, comença un procés participatiu per decidir amb la ciutadania sobre els reptes socials, econòmics i urbanístics del 22@.

 

Dissabte 7 d’octubre, comença un procés participatiu per decidir amb la ciutadania sobre els reptes socials, econòmics i urbanístics del 22@.

L’àmbit del 22@ comprèn els barris del Poblenou, el Parc i la Llacuna del Poblenou, Provençals del Poblenou i el Besòs i el Maresme. El seu plantejament actual es va aprovar fa 17 anys. En aquestes gairebé dues dècades, tant els barris com la ciutat de Barcelona han patit diferents transformacions socials, econòmiques i urbanístiques que fan imprescindible fer balanç de la situació actual i repensar conjuntament una estratègia davant els reptes del present i del futur.

Presentació del procés participatiu “Repensem el 22@”
Dissabte 7 d’octubre, 10 h
MUHBA Oliva Artés
(Parc del Centre del Poblenou)

Programa:

10 h. Benvinguda i presentació del procés. A càrrec de la Regidora de Participació, Gala Pin; i del Regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom.

10.30 h. Taula rodona “Expectatives i reptes del procés”. Intervenció d’agents vinculats a diferents àmbits del territori.

12.30 h. Grups de debat de diagnosi inicial del 22@. Identificació dels elements rellevants a repensar.

Aquesta primera fase informativa preveu la celebració de tres taules rodones sobre economia, urbanisme i perspectiva social, a més de la dinamització del procés als diferents Consells de Barri que se celebren durant el mes d’octubre del 2017.

El procés es vehicula també a través de la plataforma decidim.barcelona per garantir la seva transparència, traçabilitat i efectivitat.

 

Fases de participació

A més de la primera fase informativa, “Repensem el 22@” s’estructura en tres fases de participació més (diagnosi, debat i retorn) i està previst que finalitzi el maig del 2018.

Després de la presentació del procés, es realitzarà una diagnosi de les necessitats quotidianes del veïnat i dels diversos agents del territori seguint una metodologia oberta i inclusiva que garanteixi la participació real de la ciutadania.

Un cop establertes les necessitats i reptes actuals del 22@, s’elaborarà una proposta estratègica compartida formada per propostes d’actuació, mesures i accions en els àmbits social, cultural, econòmic, urbanístic i de mobilitat.

 

Comissió de Coordinació del 22@

L’Ajuntament de Barcelona va crear el març de 2017 la Comissió de Coordinació del 22@ amb tres objectius:

– Reactivar una transformació urbana de l’àmbit del 22@.
– Consolidar Barcelona com a capital de la innovació i l’emprenedoria.
Enfortir la relació amb el territori del Poblenou i els agents socials de Sant Martí.

La Comissió de Coordinació està formada per la Regidoria del Districte de Sant Martí, la Direcció de l’Àrea d’Ecologia Urbana i Mobilitat i la Regidoria d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament.

Per tal de fer partícips d’aquest objectiu als agents del territori, el juny de 2017, es va constituir la “Comissió Ampliada del 22@”, formada per diversos agents socials i econòmics:

Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona
Taula veïnal de l’Eix Pere IV
Associació d’Empreses 22@Network
Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou
Universitat de Barcelona (UB)
Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Fundació b_TEC Campus Diagonal Besòs
Consorci del Besòs
Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

És des del marc de la Comissió Ampliada del 22@ i a proposta de la Regidoria del districte de Sant Martí, que al juny s’aprova engegar un procés de participació per tal de construir conjuntament amb la ciutadania una estratègia de transformació urbana en l’àmbit del 22@.