"Retirar les estàtues no és amagar la simbologia"

21/10/2016 - 13:11 h

Municipal L’Ajuntament ha retirat l’estàtua eqüestre de Franco i la de la Victòria i incorporarà una reflexió sobre les reaccions ciutadanes a la mostra.

L’Ajuntament ha retirat definitivament l’estàtua eqüestre de Franco i la de la Victòria de l’exposició “Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà” d’El Born Centre de Cultura i Memòria. La mostra es podrà seguir visitant fins al 8 de gener de 2017 i incorporarà una reflexió sobre les reaccions dels darrers dies.

“L’objectiu de l’exposició era trencar el silenci sobre la impunitat del franquisme durant la democràcia, i creiem necessari el debat que s’ha obert“, ha afirmat el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello. “Algunes de les reaccions d’aquests dies confirmen que el tema de la impunitat s’havia de tractar“, ha afegit.

Pisarello també ha afirmat que retirar les estàtues no és amagar la simbologia, i que des del Govern es treballarà per incorporar a la mostra una reflexió sobre les reaccions ciutadanes i els debats que s’han generat els darrers dies. “La idea era que les estàtues convidessin la gent a entrar a l’exposició i obrir la reflexió sobre els símbols franquistes en l’espai públic, i potser això s’hauria pogut fer millor”, ha expressat el primer tinent d’alcaldia.

Des que es va inaugurar l’exposició, ara fa tres dies, l’han visitat més de dues mil persones. El Govern municipal ha fet una crida a la ciutadania perquè continuï anant a veure la mostra.