Rues, concursos de disfresses i més actes de Carnestoltes a l’agenda de Sant Martí

19/02/2020 - 09:40 h

cultura i lleure. La Mobile Week ofereix del 20 de febrer a l’1 de març 150 debats i activitats obertes per apropar la tecnologia a la ciutadania.

La Mobile Week ofereix del 20 de febrer a l’1 de març 150 debats i activitats obertes per apropar la tecnologia a la ciutadania.

Tenim enllestides les disfresses? Perquè aquest cap de setmana celebrem la festa de Carnestoltes! Dissabte, podrem passejar els nostres vestits divertits pels carrers dels barris acompanyant una de les quatre rues que s’organitzen en el districte: al Poblenou, a Sant Martí de Provençals i la Verneda, al Besòs i el Maresme i al Clot i Camp de l’Arpa.

Si no podem esperar a dissabte, dijous gras tenim l’opció d’apropar-nos al Mercat del Poblenou per degustar productes amb ou en un Gran Tiberi, una festa dinamitzada amb música i xaranga. I divendres 21, podem triar:  participar en la Festa Jove que s’organitza al Centre Cívic Sant Martí, gaudir de l’Arribo del Clot i Camp de l’Arpa o acompanyar el cerca entitats del Poblenou. Recordeu que, com sempre, la festa de Carnestoltes acaba dimecres de cendra, 26 de febrer, amb una rua de dol a Sant Martí de Provençals i amb el seguici funerari del Clot.

El cicle Barcelona Districte Cultural continua oferint espectacles de qualitat i de franc a prop de casa. Aquesta setmana, a l’Auditori de Sant Martí es representa l’obra YeOrbayu, divendres 21, un espectacle de circ on es combina la màgia dels pallassos amb la virtuositat de les acrobàcies. I dijous 27 de febrer, el Centre Cultural La Farinera del Clot ofereix el documental Lisbon Beat, un retrat coral de la música dels afro descendents de l’extraradi de Lisboa.

En el marc del cicle Kinètic, relacionat amb el programa de suport a la creació i a les arts escèniques del Centre Cívic Parc Sandaru, la companyia R’art representa divendres l’obra de teatre Ya, ya, un thriller dramàtic amb tocs d’humor per acompanyar una família en un viatge de reflexió, autoconeixement i catarsi.

Tot i la cancel·lació del Congrés Mundial de Mòbils, el Museu del Disseny acull fins a 15 tallers gratuïts relacionats amb la Mobile Week amb l’objectiu que la ciutadania entengui millor l’ús de la tecnologia mitjançant la participació activa. Les persones interessades poden participar en tallers sobre intel·ligència artificial, robòtica o ciberseguretat.

En l’àmbit institucional, la Seu del Districte de Sant Martí acull la setmana que ve el Consell d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica (dilluns 24 de febrer) i les Taules d’Ocupació, Habitatge i Diversitat Funcional (dimecres 26 i dijous 27). A més, se celebra un nou Consell de Barri a la Vila Olímpica del Poblenou, dijous 27 al Casal de Barri Vila Olímpica – Can Gili Nou. Tots aquests òrgans de participació tindran com a temes principals la presentació del Programa d’Actuació de Districte (PAD) i els pressupostos participatius.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @ccivicbesos: per Carnaval, tot s’hi val!

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.