Sant Jordi omple Sant Martí de literatura i roses

11/04/2019 - 12:32 h

cultura. Descobreix la gran varietat d’activitats que trobaràs en el teu barri per gaudir d’aquest dia tan especial: tallers, fires, concursos literaris, tradició i molt més!

Descobreix la gran varietat d’activitats que trobaràs en el teu barri per gaudir d’aquest dia tan especial: tallers, fires, concursos literaris, tradició i molt més!

Sant Jordi és cultura, flors, amor i participació ciutadana. Cap altra festa uneix els barcelonins amb la seva ciutat com aquesta diada. Durant el mes d’abril, les diferents entitats i equipaments del districte aprofiten la data per apropar-se més al seu veïnat a través d’activitats per a totes les edats i per a totes les butxaques, amb la literatura i la rosa com a eixos vertebradors.

Consulta les activitats de Sant Jordi a Sant Martí *
(disponible també a l’apartat “Adjunts”)

* Activitat anul·lada:

Tarda de microficcions
24 d’abril, a les 18.30 hores
Centre Cívic Sant Martí i Biblioteca Sant Martí de Provençals

* Activitat La Pau per Sant Jordi:

Canvi de data de realització: dijous 25 d’abril.

Principals activitats del 23 d’abril

El Poblenou. Les entitats d’aquest barri celebren una tarda de rondallaires dirigida als més petits i petites, a partir de les 16.30 h a la rambla del Poblenou. Finalitzarà al vespre amb el concert de la Ramona’s Clarinet Band.

Sant Martí de Provençals. També a partir de les 16.30 h, el veïnat que s’apropi al Centre Cívic Sant Martí podrà participar en tallers infantils, jocs, activitat d’intercanvi de llibres, tertúlies literàries i molt més!

La Verneda i la Pau. El carrer Binèfar acull tallers infantils, paradetes d’intercanvi de llibres, una exposició i un mural participatiu, a partir de les 17 h.

El Besòs i el Maresme. Tallers infantils, mercat de segona mà, punt d’intercanvi de llibres, micròfon obert, taller de rap i espectacle de clown, a partir de les 17.30 h. El Centre de Normalització Lingüística posa a disposició del veïnat un mapamundi mut i un dispensador amb 60 paraules.

En el marc de la celebració de la Diada, no falten ni els tallers de roses ni les presentacions de llibres i contes amb presència dels seus respectius autors i autores. Tampoc falten ni els rondallaires sobre la llegenda de Sant Jordi ni els recitals de poesia.

Per la seva banda, les escoles i els casals del territori aprofiten la data per celebrar el lliurament de premis dels seus respectius Jocs Florals. També es lliuren els premis dels concursos de dibuix infantil. A Sant Martí, se n’han organitzat tres certàmens dirigits als més petits i petites, als barris del Poblenou, Sant Martí de Provençals i la Verneda i la Pau.

El certamen literari més destacat de Sant Martí és el 3r concurs internacional de literatura ràpida 90 minuts de glòria, que se celebra a la biblioteca El Clot – Josep Benet dissabte 27 d’abril.

L’últim cap de setmana del mes, Sant Jordi s’acomiada a la rambla de Guipúscoa, entre els carrers Fluvià i Selva de Mar, amb la segona edició de la Fira Medieval, organitzada per Sant Martí Eix Comercial.

Donació de sang a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz

Dimarts 23 d’abril, l’Ajuntament de Barcelona, el Banc de Sang i Teixits i les Biblioteques de Barcelona han organitzat una campanya de donació de sang en dues biblioteques de la ciutat. Una d’elles està situada al districte de Sant Martí:

Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz
Carrer del Joncar, 35
Horari: de 10 a 13.30 h i de 16.30 a 20 h

L’altra biblioteca que s’ha sumat a la campanya és la de Sagrada Família, situada al districte de l’Eixample. Totes les persones donants rebran una rosa i un punt de llibre en reconeixement al seu gest altruista.

Roses contra l’oblit

La fundació Amics de la Gent Gran llança una campanya de sensibilització, anomenada Roses contra l’oblit, per convertir l’edat, tercera causa de discriminació social, en un motiu d’orgull. Les persones interessades poden adquirir una rosa feta a mà pels nois i noies del programa d’inserció laboral de la Fundació Pare Manel al web de l’entitat o a les botigues Abacus Cooperativa, Natura o Casa del Libro. La recaptació anirà destinada íntegrament a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de la fundació.

Regala llibres sobre el Districte de Sant Martí

En aquest enllaç hi ha tots els llibres relacionats amb el Districte publicats per l’Ajuntament de Barcelona fins a l’actualitat. Estan classificats per temàtiques i es pot fer una cerca per paraules claus. En són un exemple els diversos volums de la col·lecció de Barcelona Carnet de VoyageMemòria oral del Besòs i el Maresme o Somorrostro. Mirades literàries.

Per consultar tots els llibres publicats per l’Ajuntament de Barcelona, cal visitar el web de Barcelona Llibres. Els llibres que no estan exhaurits, es troben a la llibreria municipal de la Sala Ciutat.