Sant Martí de Provençals, pas a pas, amb Barnatresc

10/01/2019 - 09:25 h

Esports i lleure. L'any esportiu comença amb una caminada per Sant Martí de Provençals el dia 20 de gener, en plena (i freda) setmana dels barbuts

L'any esportiu comença amb una caminada per Sant Martí de Provençals el dia 20 de gener, en plena (i freda) setmana dels barbuts

El proper diumenge 20 de gener se celebrarà una nova caminada del cicle Barnatresc 2018 a Sant Martí de Provençals. Es tracta d’una ruta circular amb inici i final a la pl. de les Glòries Catalanes, amb sortida entre les 9 i les 9.30 h i tornada prevista sobre les 13 h. En total una distància de gairebé 12,5 km que es preveu recórrer en tres hores i mitja.

El control i l’avituallament serà als jardins del Clot de la Mel, on les persones participants passaran entre les 10 i les 11.30 h del matí. Com sempre, l’itinerari a seguir estarà marcat pels habituals indicadors de les caminades Barnatresc, amb una organització que rep el suport tècnic de la secció excursionista del Foment Martinenc.

Recorregut de la Caminada

Pl. Glòries Catalanes / av. Meridiana / Wellington / av. Icària / Marina / pl. Voluntaris Olímpics / parc del Port Olímpic / moll de Gregal / pg. Marítim de la Nova Icària / Jonquera / Perelló / Topete / pl. Prim / Taulat / Marià Aguiló / Llull / rbla. Poblenou / Pere IV / Espronceda / jardins Clot de la Mel / Espronceda / Clot / pl. General Moragues / Hondures / Ciutat d’Elx / Josep Estivill / Garcilaso / Monlau / pl. Massades / Coll / Vallès i Ribot / Sant Antoni Maria Claret / Trinxant / Joan de Peguera / Rogent / Sèquia Comtal / pl. Mercat / Cabanyal / Llacuna / av. Diagonal / pl. Glòries Catalanes (es pot veure sobre planell en la imatge adjunta).

Reduïm residus

L’organització del Barnatresc vol contribuir en la campanya de reducció de residus i més concretament dels envasos de plàstic de l’aigua que es dóna a les caminades. És per aquest motiu que l’aigua dels punts d’avituallament se subministra en càntirs. Des del 2011 s’han suprimit, tant als controls de pas com a l’arribada, les ampolles de plàstic. Aquest canvi representa la reducció, en un any, d’uns 50.000 envasos de plàstic, cosa que representa un volum realment important de deixalles difícils de reciclar.

A més d’aquestes mesures, els participants també poden contribuir a fer que sigui un exemple de sostenibilitat encara més gran portant l’aigua de casa en una cantimplora o utilitzant les papereres adequades per al correcte reciclatge de les deixalles que no puguin dur a casa.