Segones Jornades de l’Agenda 2030

18/11/2022 - 14:00 h

Les Segones Jornades de l'Agenda 2030 se celebraran el 29 i 30 de novembre a Barcelona Activa per reflexionar entorn als objectius de desenvolupament sostenible (ODS). També s'hi lliuraran els primers premis de l’Agenda 2030 de Barcelona.

Les Segones Jornades de l’Agenda 2030 són una trobada de celebració i reconeixement per a totes aquelles persones que han unit compromís i creativitat per assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS). 

Durant els dies 28 i 29 de novembre, l’auditori de Barcelona Activa, persones expertes parlaran sobre com els ODS poden influir positivament en la governança de les ciutats, impulsar el canvi i rendir comptes de la feina feta.

Les jornades també serviran per exposar com s’està aplicant l’Agenda 2030 a Barcelona i en altres ciutats i com coordinar millor l’acció entre les diverses administracions per fer-la efectiva. Un altre dels temes que es tractaran és la transició cap a formes d’energia que no generin emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i que cal compatibilitzar amb la salut econòmica i el benestar social.

La tarda del dia 29 de novembre es lliuraran els primers premis de l’Agenda 2030 de Barcelona. Es divideixen en deu modalitats i es distingiran les escoles, les entitats i les empreses que han aconseguit unir el compromís i la creativitat en relació amb els objectius de desenvolupament sostenible.

L’Agenda 2030, un compromís de tots

L’any 2015 tots els Estats del món van aprovar l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible. Són 17 objectius (els ODS) que volen transformar les formes de produir i de consumir, d’organitzar-se socialment i de fer política. En aquest convuls segle XXI, es tracta d’assegurar que la humanitat pugui desenvolupar-se bé, sense pobresa, en pau amb si mateixa i amb el planeta que l’acull.

Amb totes les seves limitacions, a dia d’avui els ODS són l’únic marc d’acció realment global que tenim per afrontar els enormes reptes que tenim al davant, i l’únic compatible amb el respecte dels drets humans de totes les persones.

Però l’Agenda 2030 només és factible si la societat s’hi implica, a tots els nivells. Coherent amb la seva doble vocació, municipalista i internacionalista, l’Ajuntament de Barcelona l’ha adoptat com a marc de referència de les seves polítiques.