El projecte del parc de Sant Martí i la seva connexió amb l'estació, a debat veïnal

25/05/2022 - 12:35 h

Els dies 2 i 21 de juny tindran lloc dues sessions participatives on s'informarà i debatrà sobre la transformació del parc de Sant Martí i la seva connexió amb la futura estació ferroviària

El projecte de l’estació intermodal Barcelona-La Sagrera i el parc lineal de Sant Martí continuen avançant. Per aquest motiu, es convoquen dues sessions participatives amb la ciutadania de Sant Martí per donar a conèixer l’evolució del projecte i debatre sobre la urbanització dels entorns de la futura estació i la remodelació del parc.

SESSIÓ INFORMATIVA
Dijous 2 de juny, a les 18 h
Centre Cívic Sant Martí (Selva de Mar, 215)
Ordre del dia: 1) introducció dels antecedents, i explicació tècnica del projecte i les seves afectacions a la mobilitat dels barris, i 2) torn obert de paraules.

SESSIÓ DE DEBAT

Dimarts 21 de juny, a les 18 h
Centre Cívic Sant Martí (Selva de Mar, 215)
Ordre del dia: 1) presentació tècnica del projecte (20′), 2) debat en grups de treball (70′), i 3) posada en comú del diferents grups(15′),

Barcelona-La Sagrera és un projecte de transformació urbana que afecta un entorn de més de 4 quilòmetres de longitud i que, a més de la infraestructura de la nova estació intermodal i els seus entorns, suposa la creació d’un gran parc lineal que permetrà guanyar metres quadrats de verd a la zona, i milloraran la mobilitat i la connexió dels districtes de Sant Martí i Sant Andreu, històricament separats per les vies del tren.

Seguiment veïnal del projecte

L’evolució del projecte se segueix per part d’una comissió de veïns i veïnes de l’entorn i les principals entitats, però en aquesta ocasió es proposen diverses sessions informatives i de debat per tal de recollir les propostes i aportacions de la ciutadania.

Amb l’objectiu de fer més oberta aquesta participació i seguiment, ara es convoquen dues sessions que consistiran en l’explicació dels antecedents i les particularitats tècniques del projecte, així com possibles afectacions a l’entorn i la mobilitat derivades de les actuacions previstes. Després es preveuen espais de debat per recollir les propostes que sorgeixin entre el veïnat.