Setmana Santa a Sant Martí: rituals litúrgics i escoles obertes

11/04/2019 - 12:49 h

cultura i lleure. Les palmes, les processons i les benediccions de rams ens traslladen a les tradicions pròpies d’aquesta festivitat.

Les palmes, les processons i les benediccions de rams ens traslladen a les tradicions pròpies d’aquesta festivitat.

La Setmana Santa és el conjunt de celebracions de caràcter religiós que se celebra la darrera setmana de Quaresma, entre el Diumenge de Rams i el Diumenge de Resurrecció. Es tracta d’un seguit de festivitats centrades en els rituals litúrgics, si bé també es fan trobades familiars amb grans àpats i en són característics alguns presents com la palma o la mona.

A Sant Martí, s’han habilitat dos punts de venda de palmes i palmons, presents que els padrins i les padrines regalen als fillols i filloles perquè les beneeixin diumenge a l’església.  Diumenge de Rams, diferents parròquies del districte han organitzat processons i benediccions; Divendres Sant, la parròquia de Sant Francesc d’Assís celebra la processó del Via Crucis. I dissabte 27 d’abril, la pastisseria La Palma i l’Eix Clot organitzen la tradicional Mona Solidària. Fes una donació pel Banc dels Aliments i emporta’t un tros de mona!

La Setmana Santa és també un període de vacances escolars. Per facilitar el lleure educatiu i compartit dels infants i adolescents del districte, dues escoles de Sant Martí obren les seves portes del 15 al 22 d’abril, dins el programa Patis Escolars oberts, en horari de matí (d’11 a 14 h).

Escola La Pau
C. Extremadura, 15

Escola Antoni Brusi
C. Sardenya, 33

A més, l’escola Antoni Brusi realitza una activitat de dinamització educativa, dijous 18 d’abril de 12 a 13.30 h, anomenada Maleta de circ. Els infants que accedeixin a les instal·lacions d’aquests centres educatius estaran sota la responsabilitat de les seves famílies.

Venda de palmes i palmons
Divendres 12 d’abril

Carrer de Cristóbal de Moura, 246

Carrer de Menorca, 19

Processons i benediccions de rams
Diumenge 14 d’abril

Parròquia de Sagrat Cor de Jesús
(Pere IV, 398)

Parròquia de Sant Francesc d’Assís
(Ramón Turró, 130)

Parròquia de Sant Maria del Taulat
(Joncar, 35)

Parròquia de Sant Martí de Provençals
(Agricultura, 303)

Parròquia de Sant Lluís Gonzaga
(Selva de Mar, 200)

Via Crucis
Divendres 19 d’abril

 Parròquia de Sant Francesc d’Assís
(Ramon Turró, 130)

Mona Solidària
Dissabte 27 d’abril

Pastisseria La Palma
(Clot, 68 – Pl. Font i Sagué)