Es busquen joves intèrprets per al "Música als Parcs 2019"!

26/03/2019 - 09:08 h

Cultura i Lleure. Des de solistes fins a agrupacions de quatre persones que interpretin clàssica i jazz. La convocatòria de selecció finalitza el 30 d'abril

El festival de concerts estiuencs pretén acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència dels joves intèrprets. Alhora, pretén potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure. La convocatòria de selecció finalitza el 30 d'abril.

La convocatòria de selecció de joves intèrprets de clàssica i jazz per al cicle Música als Parcs 2019 és oberta a qualsevol tipus de formació, des de solistes fins a quartets.

Pots ser cantant o intèrpret de qualsevol instrument. Tots els músics han de ser majors de 16 anys i menors de 35 anys en el període de durada del cicle (nascuts entre l’1 de juny de 1984  i l’1 de juny de 2003).

Les formacions seleccionades en edicions anteriors només poden presentar una proposta amb un nou repertori. Els concerts se celebraran de dilluns a divendres, durant els mesos de juny, juliol i agost, als parcs i jardins de Barcelona. A Sant Martí es faran tres concerts.

Què cal presentar?

  1. Full de presentació en què s’ha de fer constar, de manera clara, la informació següent: nom de l’artista o formació; dades de contacte de la persona responsable de l’artista o formació (nom, adreça, adreça electrònica, telèfons de contacte) i la relació ordenada de documents que s’aportin, incloent-hi el nom i l’autor de cadascuna de les tres peces de l’enregistrament.
  2. Currículum de l’artista o formació i de cadascun dels músics que la componen i que duran a terme les actuacions.
  3. Còpia del DNI, NIE o passaport de cadascun dels músics.
  4. Repertori que s’interpretarà, en directe, d’una hora de durada i sense intermedi.
  5. Enregistrament en format digital d’almenys 10 minuts de durada, exclusivament en vídeo, de la interpretació en directe (no videoclip), d’un mínim de tres peces del repertori interpretades per la mateixa formació que es presenta, sense variació dels components.

La proposta serà vàlida només si es presenta tota la documentació requerida. La documentació dels punts 1, 2 i 4 s’ha de lliurar en format PDF.

Data límit de presentació: Fins al 30 d’abril de 2019, fins a les 14 h.

Resultat de la selecció: Dilluns, 20 de maig de 2019, al web d’Ecologia Urbana.

Informació:

Per a qualsevol aclariment i informació complementària, visita http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana o bé contacta a musicaparcs@bcn.cat.

Aquest certamen de concerts d’estiu gratuïts als jardins i parcs de la ciutat, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració dels districtes i altres entitats municipals, inclou diferents estils de música, com clàssica i jazz, entre altres.

El cicle s’inicia amb un concert d’obertura al mes de juny, i ofereix concerts cada setmana fins a finals d’agost, amb un concert de cloenda.

Música als Parcs 2018

L’anterior edició del cicle Música als Parcs 2018 va comptar amb 14.100 assistents que van gaudir dels 49 concerts oferts de diferents estils, com ara música clàssica, jazz, blues, formacions corals i formacions d’escoles de música o orquestres a diversos parcs i jardins de la ciutat.

També hi van participar escoles de música municipals, amb la voluntat de destacar la seva tasca educativa, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

Per donar a conèixer millor els beneficis socials i ambientals dels parcs i jardins, es van fer visites guiades prèvies als concerts, una a cada districte, amb explicacions sobre la història, la biodiversitat i també les peculiaritats d’aquests espais. Al voltant de 400 persones van poder descobrir i gaudir d’aquestes activitats guiades.